Helmond Sport passeert MVV op ranglijst na rechtstreeks duel

Soccernews

In de Jupiler League stonden vrijdagavond twee toppers op het programma. Helmond Sport won op bezoek bij MVV Maastricht, dankzij twee strafschoppen, en passeert daardoor op de ranglijst de Limburgse club. De Graafschap kreeg op De Vijverberg bezoek van FC Volendam, maar ging met 2-0 onderuit, waardoor [i]de Superboeren[/i] de aansluiting met de top van de Jupiler League kwijt zijn geraakt.

[b]MVV Maastricht – Helmond Sport[/b]
In een enerverende wedstrijd begon de wedstrijd goed voor de Limburgse formatie. Tom Van Hyfte was in de eerste helft twee maal trefzeker, waardoor MVV in een zetel leek te zitten. Toch werd er gerust met een 2-1 stand, door een benutte strafschop van Emrullah Güvenc.

In de tweede helft stelde Helmond Sport echter orde op zaken. In de 53e minuut was het de van sc Heerenveen gehuurde aanvaller Samir Fazli die vanaf elf meter de stand gelijk trok. Een aantal kansen voor MVV volgden, maar de Maastrichtenaren kregen de bal er niet in. Uiteindelijk was het wederom Fazli die in de 72e minuut verantwoordelijk was voor de winnende treffer aan Helmondse kant.

[b]De Graafschap – FC Volendam[/b]
In een openingsfase die redelijk gelijk opging, was het toch FC Volendam dat al vroeg in de wedstrijd de spanning uit de wedstrijd haalde. Na ruim tien minuten was het Ludcinio Marengo die op fraaie wijze de bal in de rechthoek krulde. Enkele minuten later kreeg dezelfde Marengo de kans om de score te verdubbelen, maar Joost Terol kon redden.

In het vervolg van de eerste helft waren het de bezoekers die heersten in Doetinchem, met nog een grote kans voor Nick Coster op slag van rust. De opgave voor De Graafschap werd door een rode kaart voor Anco Jansen in de 42e minuut extra lastig. In het tweede bedrijf bleef Volendam dominant spelen en werd het overwicht dan ook uitgedrukt in een doelpunt. In de 55e minuut zorgde Brandley Kuwas voor de verdiende tweede treffer, waardoor de wedstrijd volledig in het slot gegooid werd.

0-1 (14’) Ludcinio Marengo
0-2 (55’) Brandley Kuwas
[i]Bijzonderheid: Anco Jansen kreeg in de 42e minuut een rode kaart.[/i]