‘Hélène Hendriks zet sidekick buitenspel’

Foto: ‘Hélène Hendriks zet sidekick buitenspel’

Hélène Hendriks werkte in haar voorgaande talkshow veelal met roulerende sidekicks, maar in De Oranjezondag is Rutger Castricum dit keer haar vaste tafelgast. Opmerkelijk genoeg lijkt er geen plaats meer voor Jack van Gelder, die in de andere shows van Hendriks als een geliefde sidekick werd gezien.

Hélène Hendriks laat Jack van Gelder links liggen in De Oranjezondag

Talkshowkenner Victor Vlam noemt in het de podcast De Communicado’s dan ook een vreemd besluit dat Hendriks niet weer voor Van Gelder is gegaan. “Ik vind het toch wel opmerkelijk dat ze niet voor Jack zijn gegaan, want het was heel erg logisch om hem daarvoor te vragen. En tegelijkertijd denk ik dat er wel een reden voor is.”

Volgens Vlam was het wel een logische keuze geweest om Van Gelder aan te laten schuiven op de zondag. “Zondag is een dag waarop er heel veel voetbalnieuws is. Dat zal ook uitgebreid worden besproken in die talkshow. En Jack heeft jarenlang Studio Voetbal gepresenteerd en is commentator geweest bij allerlei voetbalwedstrijden.” Castricum is dat juist absoluut niet stelt Vlam. “Dus dat is wel een heel groot verschil waardoor Jack misschien een logischere sidekick is. Ten tweede is Jack van Gelder niet verbonden aan een andere omroep, dus dat maakt hem ook meer iemand van die talkshow.”

Leeftijd Van Gelder speelt rol in Oranjezondag-beslissing

De media expert denkt wel te weten waarom Hendriks dit keer niet voor Van Gelder heeft gekozen. “Dat ze dat niet hebben gedaan, dat is denk ik te verklaren door het feit dat John de Mol, en dat hebben we wel eens eerder besproken, Hélène en dit programma zien als de toekomst van SBS 6. Jack is iemand met één heel groot nadeel, namelijk dat hij bijna even oud is als Johan Derksen.” Volgens Vlam is het besluit dan ook met het oog op de toekomst genomen. “Als je dit programma ziet als de toekomst, dus als je mogelijkerwijs dit ziet als een vervanger op termijn voor Vandaag Inside, ja, dan wil je niet vastzitten aan een andere sidekick die midden in de 70 is. Dan wil je liever iemand hebben die jonger is, die nog vele jaren mee kan gaan. En dat is dus inderdaad Rutger Castricum.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Is het jammer dat Van Gelder niet aan tafel zit bij de Oranjezondag?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
457+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie