Heitinga nam Bergwijn apart: ‘Wat ik tegen hem zei?’

Foto: Heitinga nam Bergwijn apart: ‘Wat ik tegen hem zei?’

Gelijk na afloop van Ajax – Sparta (4-0) nam John Heitinga zijn pupil Steven Bergwijn apart. In gesprek met Ajax Life onthult de coach dat hij de flankspeler op het hart drukte dat hij terug op de goede weg is.

“Wat ik tegen hem zei? Kijk hoe vaak je nu in de zestien komt en hoe vaak je nu in elk geval tot een doelrijpe poging komt. Nu stopt de keeper hem of vliegt de bal in het zijnet, maar je bent er”, aldus Heitinga over zijn onderonsje.

Ook over de defensieve arbeid van Bergwijn was Heitinga content. “Dat was nu ook goed. De aftrap is net geweest en we lijden balverlies. Bergwijn trekt een sprint van wel zeventig tot tachtig meter. Mede door die actie wordt het een doeltrap voor ons in plaats van doelgevaar door Sparta. Dat wil ik zien. Weg met die rouwmomenten en terug als het moet. Dan gaat het vanzelf wel komen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook geldt voor Bergwijn. Als hij gewoon doet wat hij moet doen, dan komt het vanzelf weer naar hem toe.”

‘Is alsof je naar de Bergwijn van vijf jaar geleden kijkt’

Analist Wim Kieft schreef gisteren nog in De Telegraaf: “In de aanval valt Steven Bergwijn zwaar tegen. Hij voetbalt als het eeuwige talent. Het is alsof je naar de Bergwijn van vier, vijf jaar geleden bij PSV zit te kijken. Toen hij één of twee goede wedstrijden afwisselde met vijf slechte. Inmiddels is Bergwijn 25 jaar, heeft er een avontuur in de Premier League opzitten en dan mag je van hem meer verwachten dan wat hij tot dusver bij Ajax heeft laten zien. Zelfs meer eisen, want hij is toch een speler die voor meer dan 31 miljoen euro is overgenomen van Tottenham Hotspur.

‘Ik luister er niet naar’

In het Algemeen Dagblad zei Bergwijn zelf onlangs al over de kritiek: “Ik ben er inmiddels aan gewend. De kritieken schommelen heel erg. Heel zwart-wit. Ik ben de beste als ik veel scoor en anders kan ik er zogenaamd niks meer van. Toen het goed ging en ik dingen toegestuurd kreeg, zei ik al: let maar op, als het straks minder gaat, hoor je iedereen weer dat ik er niks van bak. Ik luister er niet naar.”

Bergwijn weet echter ook wel dat zijn rendement bij Ajax de laatste tijd niet bepaald om over naar huis te schrijven is. “Hier had ik na mijn begin niet voor getekend, nee. Tegenstanders stellen zich alleen meer op je in en je ziet hoe belangrijk het is dat het team draait. Ik geloof dat het dicht bij elkaar zit en ik snel weer een serie neer kan zetten. De topscorer in de eredivisie staat op elf goals. Ik sta als vleugelspits op acht. Dat is niet slecht, hè.”

Bergwijn is een miskoop

  • Eens
  • Oneens
574+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie