Heitinga legt uit hoe hij kopsterk PSV wil bestrijden

Foto: Heitinga legt uit hoe hij kopsterk PSV wil bestrijden

In de aanloop naar PSV – Ajax gaat het veel over het feit dat de Amsterdammers door de schorsing van Edson Álvarez hun enige goede kopper achterin moeten missen. En dat tegen PSV, dat met bijvoorbeeld Guus Til en Luuk de Jong juist zo’n sterke luchtbrigade heeft.

Heitinga en Ajax beducht op luchtmacht PSV

“We moeten ervoor zorgen dat we ze uit onze zestien houden. Ondanks dat je qua lengte wat kleiner bent, moet je zorgen dat je de voorzetten eruit haalt en zorgen dat je een mannetje extra hebt”, onthult John Heitinga zijn strijdplan, op de persconferentie vandaag. Scherpte is key, vindt Heitinga. “Je moet je persoonlijke duels winnen en ondanks dat je kleiner bent, moet je zorgen dat hij niet kan koppen en als hij wel kopt, dat hij daaruit niet kan scoren.”

De kans is groot dat Heitinga zijn middenveld met Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Florian Grillitsch intact gaat houden. “We hebben niet heel veel meer smaken, we hebben best wel wat blessures. Ik kijk vooral naar het elftal waarmee wij denken dat wij aankomende zondag het sterkst zijn.”

Weerzien met Ruud van Nistelrooij

Tot slot vertelt de oud-verdediger dat hij erg uitkijkt naar een weerzien met concullega Ruud van Nistelrooij. “Ik kijk enorm uit naar dit duel en ik kijk er ook naar uit om weer te mogen strijden tegen Ruud. We hebben tegenover elkaar gestaan bij de O18, O19 en bij Jong. Het is mooi om tegen elkaar te strijden. We hebben ook nog tegen elkaar gespeeld, bij PSV en Ajax en zelfs nog in Madrid.”

PSV gaat met een kopbal scoren zondag

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie