Hato adviseert Heitinga: “Voel me daar meer comfortabel”

Foto: Hato adviseert Heitinga: “Voel me daar meer comfortabel”

Het Champions League-ticket raakte zaterdagavond voor Ajax tegen AZ (0-0 gelijkspel) verder uit zicht, maar er waren ook positieve punten aan het duel. Jorrel Hato maakte namelijk opnieuw een ijzersterke indruk.

Uitstekende vorm Hato

De verdediger kreeg dit jaar van John Heitinga de kans. De hoofdtrainer kende hem nog uit zijn periode bij Jong Ajax en had het gevoel dat Hato het niveau van het eerste team aan zou kunnen. Het talent betaalde Heitinga uit met een uitstekende periode, waarin hij Owen Wijndal en Youri Baas achter zich hield en linksback kwam te staan.

In de Johan Cruijff Arena mocht hij tegen AZ opnieuw aantreden en bleef hij, ondanks de mindere vorm van zijn ploeggenoten, overeind staan. “Dat is lastig. Het is jammer dat we op dit moment niet top draaien”, zo stelt Hato tegenover onder meer Voetbal International. “Maar we moeten door. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en die moeten we allemaal winnen.”

Nieuwe plek bij Ajax 1

Heitinga liet Mohammed Kudus tijdens de rust in de kleedkamer achter en bracht Wijndal, waardoor Hato centraal achterin kwam te staan. De defensieve kracht speelde in de jeugd altijd op deze positie en wist dan ook wat hem te wachten stond. Het kostte hem daarom geen moeite om ook in het hart van de verdediging zijn niveau te halen.

“Het is niet zo moeilijk om op die positie te spelen. Ik ben inmiddels gewend om op beide posities te spelen. Ik voel me in het centrum ook meer comfortabel, dus er komt geen andere spanning bij kijken”, aldus Hato. Deze week kreeg hij van Ajax te horen dat hij officieel onderdeel is van de selectie van Ajax 1.

Go Ahead Eagles
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 mei 2023 14:26.

Op welke positie is Hato beter?

  • Linksback
  • Centrale verdediger
419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie