Harde kritiek komt Van der Vaart duur te staan

Foto: Harde kritiek komt Van der Vaart duur te staan

Rafael van der vaart mocht de afgelopen maanden niet meer aanschuiven bij Sky Sports. Volgens de voormalig Oranje-international heeft dat alles te maken met zijn harde kritiek op Harry Maguire, want sinds hij die uitte is hij nooit meer gevraagd.

Van der Vaart zei in augustus 2019 eens op de Engelse buis: “Het is best grappig. Tijdens de Nations League, toen ik werkte voor de Nederlandse televisie, was Harry Maguire veruit de slechtste man van het veld. En toen, twee maanden later, tekende hij voor 87 miljoen euro bij Manchester United. Ongelooflijk!” Studiogast Jamie Redknapp verdedigde Maguire, die sinds de afgelopen interlandperiode wéér enorm onder vuur ligt in Engeland, toen nog.

Enkele weken later ging Van der Vaart nog een stapje verder, op Ziggo Sports: “Als ik op zondag bij een amateurclub ga kijken, vind ik er zo drie die dit ook kunnen. Het is misschien een beetje lullig om te zeggen, maar dat meen ik echt. We hebben het over bijna negentig miljoen, dan is Virgil van Dijk wel driehonderd miljoen waard.”

‘Nooit meer uitgenodigd sinds Maguire-kritiek’

En vandaag de dag staat hij nog altijd achter die woorden. “Ik heb hem toen gezien in de Nations League, daar vond ik hem slecht. Toen werd hij opeens drie maanden later verkocht voor bijna negentig miljoen euro, wat ik een idioot bedrag vond. Dat zei ik toen op de Engelse televisie, waar ik te gast was. Daarna ben ik daar nooit meer uitgenodigd, dat is echt serieus. Heel Engeland was toen boos, maar ik heb nu een beetje het gevoel dat iedereen hem niet zo goed vind.”

TIP: Wint United met 0-3 bij Omonia? Win zeven keer je inleg via Unibet!

Van der Vaart had gelijk

  • Eens
  • Oneens
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie