Gullit schrikt van Oranje: “Zijn we dan echt zo slecht?”

Foto: Gullit schrikt van Oranje: “Zijn we dan echt zo slecht?”

Ruud Gullit begrijpt niets van de euforie die rondom het Nederlands elftal heerst. Na de 1-2 nederlaag tegen Frankrijk heerste er een positieve stemming rondom Oranje, maar dat wekt de verbazing bij Gullit. De dud-international vindt dat het juist slecht gesteld is met de staat van het Nederlands elftal.

Lat ligt te laag bij Oranje

“Die wedstrijd van Frankrijk hè, dan hoor ik na afloop toch wel positieve berichten. Maar als je goed kijkt naar die wedstrijd, zijn we gewoon weggespeeld. Voor een heel groot gedeelte”, vertelt Gullit aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo. “Het is dat je die laatste goal maakt (Quilindschy Hartman, red.), waardoor je nog een beetje hoopt. Maar we gaan dus onze hoop vestigen op reserves die het zo goed hadden gedaan?”

Volgens Gullit geeft dat nog maar eens aan dat Oranje juist helemaal niet zo goed is. “Maar dan hebben we de lat wel heel laag gelegd, echt heel laag, dat we ons erbij neer leggen. Zijn we dan echt zo slecht?” De voetbalanalist wordt voorgelegd dat onder andere spelers als Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Memphis Depay ontbreken, maar volgens Gullit maakt dat niet zo veel verschil. “Maar toen ze er waren, was het toen veel beter? We speelden toch op het WK? Moeten we dan de lat zo laag leggen? Verlangen we misschien te veel van ze? Volgens mij spelen er een heleboel bij hele grote clubs. Als ik dat zie, dan mag ik daar toch wat van verlangen?”

Is de kritiek van Gullit terecht?

  • Ja, er mag meer verwacht worden
  • Nee, Oranje is gewoon niet beter
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie