‘Grote verrassing in EK-opstelling Oranje’

Foto: ‘Grote verrassing in EK-opstelling Oranje’

Het 4-3-3-systeem is zéker niet heilig voor bondscoach Frank de Boer, en hoogstwaarschijnlijk gaat het Nederlands elftal op het aanstaande Europees kampioenschap best vaak met twee spitsen spelen. Wout Weghorst lijkt meteen aanspraak te maken op een basisplek.

De spits van VfL Wolfsburg neemt op het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos het voortouw en heeft een veel beter seizoen gedraaid dan zijn concurrent Luuk de Jong. Het gaat er soms best pittig aan toe tijdens de oefensessies… De Boer reageert in De Telegraaf: “Zo hoort het. Elkaar beter maken door alles te geven. Ik laat dat gaan, tenzij het te ver gaat. Dit is wel topsport. Tot wanneer? Voor Oekraïne bepaal ik de volgorde: Luuk of Wout, Wout of Luuk.”

Welke rol ziet Weghorst voor zichzelf weggelegd? “Uiteindelijk gaat het erom dat straks het beste Nederlands elftal op het veld staat. Ons hoogste doel is natuurlijk om Europees kampioen te worden. Aangezien de kwaliteitsverschillen tussen de beste landen van Europa niet extreem groot zijn, denk ik dat het belangrijk is dat we een hecht team worden met spelers die voor elkaar door het vuur willen gaan.”

Hij vervolgt: “Dat kan echt het verschil gaan maken op dit EK. En ja, natuurlijk ben ik hier zelf ook met het doel om zo veel mogelijk te spelen. Maar of ik nu veel of weinig speelminuten maak, ik zal hoe dan ook mijn stinkende best doen om mijn steentje bij te dragen aan de prestaties van dit team. Op welke manier dan ook.”

Weghorst of De Jong?

  • Weghorst
  • De Jong
4204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie