‘Grote onbekende’ in Oranje-selectie: ‘Soms wel jammer, zal ik maar zeggen’

Foto: ‘Grote onbekende’ in Oranje-selectie: ‘Soms wel jammer, zal ik maar zeggen’

Het Nederlands elftal bestaat vooral uit spelers die in de Europese top of in de Eredivisie spelen. Wat dat betreft is Mark Flekken met zijn SC Freiburg één van de uitzonderingen, en daardoor wordt er misschien ook wat minder over hem gesproken.

“Ik vang nog weleens op dat ze weinig weten van Mark Flekken, want die zien we nooit keepen. Dat vind ik soms wel jammer, zal ik maar zeggen. Duitsland is dan blijkbaar toch nog ver weg. En Freiburg nog een kleine club, voor veel mensen”, vertelt Flekken aan Voetbal International.

Analisten die erg kritisch op hem zijn vanuit Nederland, neemt Flekken dan ook met een korreltje zout. “De mensen vormen hun mening waarschijnlijk op basis van die interlands, waarin ik mezelf niet van mijn beste kant heb laten zien. Het is jammer dat ze niet zien wat ik om de drie of vier dagen bij mijn club presteer.”

Droom die uitkomt

De Limburger droomt van het WK. “Anderhalf jaar geleden had ik je voor gek verklaard, honderd procent. Ik had er een halfjaar uitgelegen en amper tien wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. En toen hoorde ik Louis van Gaal op tv opeens mijn naam zeggen. Dat had ik nooit verwacht. (…) Ik doe iedere dag mijn best om ervoor te zorgen dat ik erbij zal zijn in Qatar. En dat ik het nummer 1 mag dragen op het WK, mijn ultieme droom.”

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Flekken eerste doelman van Oranje op het WK?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie