Grote Feyenoord-aankoop voelde geen extra druk: “Alleen maar positief”

Foto: Grote Feyenoord-aankoop voelde geen extra druk: “Alleen maar positief”

Dat Feyenoord flink in de buidel tastte om Quinten Timber vorig jaar te halen van FC Utrecht, leverde bij hem geen extra druk op. Dat laat de middenvelder weten in het blad Hand in Hand.

Timber werd vorig jaar voor veel gehaald bij Utrecht weg gehaald

De acht miljoen euro die Feyenoord neertelde maakte Timber destijds de duurste aankoop ooit van de Rotterdammers. Het deerde hem echter weinig. “Er wordt tegenwoordig veel meer voor spelers betaald. Feyenoord wilde me graag hebben en heeft daar flink zijn best voor gedaan. Dat is alleen maar positief voor mij, ze zagen het in mij zitten. Het is aan mij om te laten zien hoe goed ik ben. Dat heeft niets met druk te maken.”

Sterk tweede seizoen

In zijn eerste seizoen in De Kuip kon Timber nog niet heel belangrijk worden voor de ploeg, dat is in deze jaargang wel anders. Naar verluidt zou hij interesse hebben gewekt uit de Premier League. “Ik heb er ook iets van gezien, ja. Het is denk ik een goed teken voor mij dat ik prima bezig ben, maar ik ben er niet mee bezig”, aldus de 22-jarige Utrechter. “Ik ben blij dat ik nu kan spelen en fit ben. Voorlopig kan ik alleen maar beter worden hier bij Feyenoord.”

Timber weet wat er nog beter moet om een volgende stap te maken. “Ik voel dat ik nog beter kan, er is nog veel ruimte voor verbetering. Aankomende tijd zal ik vooral dáár mee bezig zijn en met het winnen van wedstrijden. De concurrentie is goed dit jaar, dus dat moeten wij ook zijn.”

Zie je Timber na dit seizoen een mooie transfer maken?

  • Echt wel
  • Nee, kan beter bij Feyenoord blijven
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie