Groningen haalt met Premier League-verdediger nog een Scandinaviër binnen

Foto: Groningen haalt met Premier League-verdediger nog een Scandinaviër binnen

FC Groningen heeft de derde Scandinavische aanwinst in korte tijd vastgelegd. De in crisis verkerende Eredivisionist maakte woensdagavond de komst van Mads Bech Sörensen officieel. De 24-jarige Deen komt over van Premier League-sensatie Brentford.

Groningen huurt de linksbenige verdediger voor de rest van het seizoen. Voor Brentford, dat Bech Sörensen recent terugkreeg na een halfjaar verhuur aan OGC Nice, lag er geen belangrijke rol voor Sörensen in het verschiet. De Scandinaviër was al sinds 2017 aan The Bees verbonden, al kwam hij ook nog op huurbasis uit voor Wimbledon. In totaal speelde hij 73 officiële duels voor Brentford.

De Trots van het Noorden krijgt Bech Sörensen voor de rest van het seizoen tot hun beschikking. “Mads is een grote, fysiek sterke centrale verdediger”, reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite. “Hij heeft de laatste seizoenen op hoog niveau getraind en gevoetbald en brengt daarmee de nodige ervaring met zich mee. Wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor onze verdediging en dichten hem daarbij ook leiderschapskwaliteiten toe. Wij wensen Mads heel veel succes de komende maanden bij FC Groningen.”

Eerder deze week kwamen de Zweed Aimar Sher en de Noor Johan Hove de ploeg van Dennis van de Ree al versterken. Zo is er sprake van een heuse Scandinavische invasie bij Groningen. De aanwinsten kunnen zondag hun debuut maken op bezoek bij sc Heerenveen in de Derby van het Noorden.

Gaan deze aanwinsten Groningen uit het dal helpen?

  • Zeker!
  • Denk het niet
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie