Groningen-directeur aangeslagen na bierbekerincident

Foto: Groningen-directeur aangeslagen na bierbekerincident

FC Groningen kwam een aantal weken geleden negatief in het nieuws toen een supporter Jetro Willems een tik verkocht. In de thuiswedstrijd tegen NEC ging het opnieuw mis. Dit keer gooide een “fan” een beker bier tegen de grensrechter, waarna de wedstrijd gestaakt werd.

Na afloop geeft een aangeslagen Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, tekst en uitleg. “Dramatisch”, begon de oud-voetballer voor de camera van ESPN. “‘Ik heb een schermpje vlak bij me staan en zag op de beelden dat de grensrechter geraakt werd. Volgens mij zei Dennis van der Ree het net goed: er zitten twintigduizend mensen in het stadion en er is één iemand die zich niet kan gedragen en het verziekt.”

Er zijn volgens Gudde wel redenen te verzinnen waarom de supporters zichzelf niet onder controle hebben. Excuses zijn het niet. “Ik denk niet dat je dat los kunt zien van de sportieve prestaties, maar dat is nog steeds geen reden om je te misdragen in een stadion. Het fijne is dat hij meteen gepakt wordt en dat iedereen zich tegen hem keert.”

De directeur zet zijn eigen fans op scherp. “Maar het is wel weer zo dat FC Groningen in een heel negatief daglicht komt. Dit moet gewoon de stadions uit. Het arbitrale trio zei dat net ook toen ik bij ze was in de kleedkamer. Vanuit hun sporthart wilden ze doorspelen, maar als nu niets wordt gedaan, waar is dan de grens?”

Gudde was heel direct naar de onrustschoppers in het stadion: “De regels zijn heel duidelijk. Als je naar het stadion komt, dan moet je je gewoon gedragen. Kun je dat niet, blijf dan lekker weg en kom alsjeblieft ook nooit meer terug.”

Dit soort ‘fans’ moeten vooral harder aangepakt worden

  • Ja
  • nee
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie