‘Gravenberch-transfer onder druk’

Foto: ‘Gravenberch-transfer onder druk’

Ryan Gravenberch heeft in zijn eerste seizoen bij Bayern München geen basisplaats weten af te dwingen. De Nederlandse middenvelder, die hoopte meer aan spelen toe te komen bij de Duitse kampioen, leek de afgelopen weken op weg naar een (tijdelijke) transfer. De vraag leek vooral ‘welke club’, maar Thomas Tuchel heeft andere plannen…

‘Gravenberch moet bij Bayern blijven’

Ten minste, dat schrijft Caught Offside. Het Engelse voetbalblog stelt dat Gravenberch ook aankomend seizoen bij Bayern lijkt te blijven. De Nederlandse middenvelder is dan geen basiskracht, maar wordt door Thomas Tuchel wel gezien als een selectielid voor aankomend seizoen.

Gravenberch speelde zich ondanks de invalbeurten in de belangstelling van Liverpool en Manchester United. De oud-Ajacied leek lang op weg naar de eerstgenoemde, maar The Reds kregen een ‘nee’ te horen van Bayern München.

Liverpool is niet de enige Engelse club die geïnformeerd zou hebben naar de beschikbaarheid van Gravenberch. Ook Manchester United kreeg hetzelfde antwoord als de rivaal: Gravenberch mag niet (tijdelijk) vertrekken bij Bayern München.

Volgens Caught Offside heeft het management van Gravenberch inmiddels te horen gekregen dat een (huur)transfer aankomende zomer niet tot de mogelijkheden behoort. Of Gravenberch daar ook genoegen mee neemt, is een tweede.

De Nederlandse middenvelder kwam afgelopen zomer voor maximaal 24 miljoen euro over van Ajax. Gravenberch kwam tot 31 wedstrijden in het eerste elftal, maar deed dat vooral als invaller. Met één doelpunt en één assist heeft de Nederlander ook zijn stempel niet kunnen drukken bij de Duitsers.

Het ontslag van Julian Nagelsmann en de aanstelling van Thomas Tuchel leken hoopvol voor Gravenberch, die ook bij de nieuwe trainer op de bank terecht kwam. Tuchel zou echter wel gecharmeerd zijn van de kunsten van Gravenberch, die daardoor dus niet zou mogen vertrekken bij de club.

Ajax
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

Volgend jaar komt Gravenberch meer aan spelen toe bij Bayern

  • Ja
  • Nee
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie