Go Ahead Eagles verslaat Fortuna Sittard overtuigend

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De middenmoter van de Nederlandse competitie versloeg in eigen huis Fortuna Sittard overtuigend met 3-0.

Overwicht voor Go Ahead Eagles

Waar de bezoekers goed uit de startblokken schoten en enkele kleine kansjes creëerden, was het Go Ahead Eagles dat vervolgens beter werd. In de vijftiende minuut resulteerde dit onder meer in een grote kans voor Bas Kuipers. De inzet van de vleugelverdediger ging gevaarlijk richting doel, maar doelman ivor Pandur stond in de weg.

Een kwartier later was het alsnog raak. Go Ahead Eagles kwam volkomen terecht op een voorsprong te staan, waarbij Victor Edvardsen verantwoordelijk was voor de openingstreffer. De treffer schudde Fortuna Sittard enigszins wakker, maar verder dan een gevaarlijk schot van Kaj Sierhuis kwam het in de eerste helft niet meer.

Fortuna Sittard met ruime cijfers verslagen

Na de theepauze deed de uitploeg hard haar best om de rug te rechten. Grote kansen leverde het echter lang niet op, waardoor de tijd begon te dringen. Twintig minuten voor tijd was Deroy Duarte zeer dichtbij de gelijkmaker. Zijn poging belandde echter op de paal, wat ervoor zorgde dat Go Ahead Eagles op een voorsprong bleef staan.

Een paar minuten later vergrootte Sylla Sow de tussenstand naar 2-0, waarmee Go Ahead Eagles meer lucht kreeg. Vlak voor tijd leek het een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter draaide het besluit vervolgens terug. Kort daarna maakte Philippe Rommens via een vrije trap alsnog de 3-0, wat eveneens de eindstand van het duel was.

Scoreverloop: 1-0 (37′) Victor Edvardsen, 2-0 (77′) Sylla Sow, 3-0 (90+2′) Philippe Rommens

Heeft Go Ahead Eagles een terechte zege behaald?