Go Ahead Eagles aast op Ajax-stunt: ‘Feyenoord heeft ze een tikje gegeven’

Foto: Go Ahead Eagles aast op Ajax-stunt: ‘Feyenoord heeft ze een tikje gegeven’

Ajax wacht komende zondag een lastige horde met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer pakte de laatste jaren met regelmaat een resultaat tegen de Amsterdammers. Eagles-aanvoerder Bas Kuipers kan na maanden elleboogblessureleed zijn rentree maken tegen Ajax en hoopt opnieuw op een stunt.

Ajax moet statistieken vrezen

De statistieken spreken in het voordeel van Kuipers, die in drie wedstrijden tegen Ajax nog nooit verloor. In gesprek met De Telegraaf stelt de verdediger dat er ook wel het nodige geluk bij kwam kijken. “Ajax was een aantal keren niet in vorm, terwijl wij er lekker in zaten en de bal voor ons steeds goed viel. Natuurlijk hebben we het deels ook afgedwongen, maar zonder geluk vaart niemand wel. De laatste thuiswedstrijd ontsnapten we aan een penalty en ging een balletje op de paal van Ajax er net niet in.”

Hoewel Ajax onder John Heitinga goed presteert in de Eredivisie ziet Kuipers wel degelijk mogelijkheden. “Ik denk dat Feyenoord wel een tikje heeft uitgedeeld. Ik ben heel benieuwd hoe het met hun vorm en vooral vertrouwen is, want we weten dat het in principe een supergoede ploeg is, waartegen wij op ons allerbest moeten zijn.”

Bijzondere wedstrijd voor Kuipers

Voor Kuipers wordt het in ieder geval een bijzondere ontmoeting, die naast zijn zware blessure dit seizoen ook zijn vader verloor. De verdediger heeft de zware periode naar eigen zeggen goed kunnen verwerken. “Eigenlijk gaat het heel goed met me. Ik heb een bepaalde rust over mezelf heen gekregen dat bepaalde zaken kennelijk zo moeten lopen. Ik kan er wel tegen vechten, maar blijkbaar moest het zo zijn. Dit wordt de eerste wedstrijd tegen Ajax zonder mijn vader. Ik weet hoe trots hij op me was en hoop dat hij meekijkt.”

Scoort Kuipers tegen Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst voor Ajax
  • Winst voor Go Ahead
  • Gelijkspel
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie