Giménez loodst Feyenoord langs Heerenveen naar halve finale beker

Foto: Giménez loodst Feyenoord langs Heerenveen naar halve finale beker

Feyenoord heeft zich bij de laatste vier van de TOTO KNVB Beker gespeeld. In een gelijkopgaande strijd met sc Heerenveen, waren de Friezen in de eerste helft beter. De kansen werd echter niet benut door de thuisclub, de Rotterdammers sloegen in de eindfase toe via Santiago Giménez.

Na de grote stunt van Spakenburg bij FC Utrecht ging men in het bekertoernooi op zoek naar de tweede halve finalist. Het grillig presterende Heerenveen, dat afgelopen weekend met 1-4 onderuit ging tegen het effectievere RKC Waalwijk, moest het stellen zonder Thom Haye. De middenvelder was ziek en werd vervangen door Anas Tahiri. Feyenoord reisde met veel vertrouwen af richting Friesland. Na de vierde zege op rij, zondag tegen Fortuna Sittard (2-4), besloot Arne Slot zijn elftal niet te wijzigen.

Heerenveen goed van start

De openingsfase was voor Heerenveen, dat met veel energie aan de wedstrijd begon. In hele grote kansen resulteerde dat in eerste instantie nog niet. Feyenoord pakte het initiatief even over, maar vervolgens waren het toch weer de gastheren die de draad oppakten. Na een snel genomen vrije trap kon Rami Al Hajj bijn koppen, maar zo ver kwam het niet. Via een uitbraak werd Alireza Jahanbakhsh gevaarlijk voor de bezoekers, maar zijn inzet ging een meter over. De grootste kans was er voor Sydney van Hooijdonk. De spits werd knap vrijgespeeld, maar hij schoot in het zijnet.

Javairo Dilrosun probeerde nog gevaarlijk te worden, maar zijn schot uit de draai verraste doelman Xavier Mous niet. Zo gingen de ploegen rusten met een 0-0 tussenstand, terwijl Heerenveen toch het beste van het spel had met acht schoten tegen drie. De ploeg van Van Wonderen hoopte in het tweede bedrijf snel de ban te breken, kansen van Al Hajj en Ché Nunnely vonden het doel echter ook niet. Het spel golfde heen en weer, waarbij Quilindschy Hartman twee keer kon koppen maar het echte gevaar uitbleef. Slot greep in door Danilo en Neraysho Kasanwirjo voor Dilrosun en Marcus Pedersen te brengen.

Feyenoord slaat nog toe

Kasanwirjo werd al snel getest. De verdediger was directe tegenstander Osame Sahraoui kwijt en leek een overtreding nodig te hebben om de Heerenveen-aanvaller te stoppen. Scheidsrechter Pol van Boekel vond het vergrijp te licht voor een strafschop tot ontzetting van de thuisfans. Feyenoord zette vervolgens aan en het beloonde zichzelf tien minuten voor tijd. Jahanbakhsh vond Danilo, die als nummer tien opereerde, met een fijn balletje zette hij Santiago Giménez vrij voor het doel waarna de Mexicaan koeltjes afrondde. Zo werd de Heerenveen-defensie opengereten en de buitenspelval ontweken (0-1).

Heerenveen zette nog even aan in de slotfase, maar tot ech grote kansen leidde het niet. Zo was het toch Feyenoord dat won in Friesland en zich plaatst voor de halve finale van de beker. In 2020 werd de finale bereikt, maar ging de eindstrijd tegen FC Utrecht niet door vanwege de coronapandemie. Voor laatste bekersucces van Feyenoord moeten we terug naar 2018.

Scoreverloop: 0-1 (’80) S.Giménez

Feyenoord de terechte winnaar?

  • Zeker wel
  • Vind ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie