‘Giftige uitwerking uitspraken Blind op heel Ajax’

Foto: ‘Giftige uitwerking uitspraken Blind op heel Ajax’

Daley Blind dropte deze midweek nog even een nieuwe bom bij Ajax, in aanloop naar De Klassieker. De naar Bayern München vertrokken mandekker zaagde flink aan de stoelpoten van trainer Alfred Schreuder én die van de rest van de clubleiding.

“Het vertrek van Daley Blind heeft een giftige uitwerking gekregen op heel Ajax”, reageert journalist John Graat in het dagblad Trouw. “In de dagen voor de belangrijke topper tegen Feyenoord heeft hij met een interview in het AD de positie en het gezag van de toch al beschadigde Alfred Schreuder verder ondergraven.”

‘Onvermogen van met name Van der Sar aangetoond’

“Maar Blind heeft ook de clubleiding van Ajax onder vuur genomen, in het bijzonder Klaas-Jan Huntelaar. De oud-spits heeft sinds het vertrek van Marc Overmars mede de technische leiding bij Ajax in handen. De uithaal van Blind is weer een reactie op uitspraken van Huntelaar. Zo buitelen de verhalen over elkaar heen en neemt de onrust bij Ajax nog grotere vormen aan.”

Graat vindt dat Blind op een chiquere manier naar de uitgang had gemoeten. “Het toont opnieuw aan dat de sportieve crisis bij Ajax niet op zichzelf staat; die is geworteld in het gebrek aan kennis, ervaring én regie bij de clubleiding, te beginnen bij Van der Sar. De teksten van Blind zijn bovendien olie op het vuur van supporters die al maanden het vertrek van Schreuder eisen. Diens gezag en geringe krediet is pal voor de strijd met Feyenoord in de Kuip nog verder aangetast.”

Ajax
Union Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 07:48.

Eens met Graat?

  • Ja
  • Nee
695+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie