Gerbrands: “Achteraf blij zijn dat je Bergwijn goed hebt kunnen verkopen”

Foto: Gerbrands: “Achteraf blij zijn dat je Bergwijn goed hebt kunnen verkopen”

Toon Gerbrands heeft zich in een uitgebreid interview met Voetbal International uitgelaten over de financiële situatie van PSV. De Eindhovenaren krijgen het net als veel andere clubs moeilijk de komende tijd, al wordt er wel dringend gezocht naar oplossingen.

Zo heeft de directie al besloten akkoord te gaan met salarisverlaging en gaat er ook met de spelers gesproken worden. “Hier moeten we samen uitkomen. En uiteindelijk zal de vraag overal komen, maar ik ben blij dat wij er als directie van PSV al mee begonnen zijn. Alles gaat tellen.”

Voor PSV ziet het er overigens nog niet heel verkeerd uit, mede omdat Steven Bergwijn voor 32 miljoen euro werd verkocht aan Tottenham Hotspur. “Achteraf mag je natuurlijk ontzettend blij zijn dat je Steven Bergwijn goed hebt kunnen verkopen aan het begin van dit jaar. Dat was toen al veel geld, maar voelt nu als dubbel zoveel waard. We zullen het hard nodig hebben.”

Toch maakt Gerbrands zich zorgen. Niet zozeer om zichzelf, maar vooral om anderen. “Ik heb geen zin om over anderen te praten, maar als we ervan uitgaan dat we nu al tot september, oktober zonder publiek gaan spelen, ben ik erg benieuwd hoe clubs dat op gaan vangen en dan heb ik het niet over de kleintjes in de Eerste Divisie. De hele bedrijfstak loopt zomaar zo’n 150 miljoen euro aan inkomsten mis. Heb je niet een beetje reserve, dan ga je dat niet opvangen. Dan moet je ook gewoon inleveren waar dat kan. En ja, dat gaat pijn doen.”

Moet PSV inderdaad blij zijn?

  • Ja
  • Nee
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie