‘Gelekte audiotapes brengen reden wegsturen Onana aan het licht’

Foto: ‘Gelekte audiotapes brengen reden wegsturen Onana aan het licht’

André Onana nam al vroegtijdig afscheid van het WK in Qatar. De doelman werd voor de tweede groepswedstrijd van Kameroen tegen Servië weggestuurd. Onana zou overhoop hebben gelegen met bondscoach Rigobert Song, maar inmiddels lijkt het duidelijk dat er meer aan de hand is geweest. Uit uitgelekte audiotapes blijkt dat het in de kleedkamer van Kameroen compleet uit de hand is gelopen.

Onana zou een akkefietje hebben gehad met ploeggenoot Nicolas N’Koulou, die familie is van Samuel Eto’o, de huidig voorzitter van de Kameroense voetbalbond. Op social media zouden inmiddels audiotapes circuleren waarop te horen zou zijn waarom de voormalig Ajax-doelman daadwerkelijk is weggestuurd.

Uitbarsting Onana

In een gelekt audiofragment zou te horen zijn hoe Onana zich tegenover Song negatief uitlaat over zijn ploeggenoot N’Koulou. De tape zou zijn terecht gekomen bij FeCaFoot-woordvoerder Ernest Obama, die het op zijn beurt rapporteerde aan Eto’o. Daarna zou Eto’o er persoonlijk voor gezorgd hebben dat Onana uit de selectie werd gezet.

Verdediger Collins Fai zou de audiotape gemaakt hebben, maar ontkent dit stellig op zijn eigen Facebook-pagina. “Het vaderschap van deze vernederende onwaarheden is aan mij toegeschreven. Maar ik wijs alle verantwoordelijkheid af voor deze smerige geluidstapes, die bedoeld zijn om de sfeer te verpesten en het nationale team te storen.” Fai overweegt dan ook juridische stappen te ondernemen tegen de echte auteurs die hem proberen te beschadigen. “Ik blijf altijd gehecht aan de morele waarden van ons land en ben onschuldig in dit verhaal.”

Wordt Brazilië wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Onana een topkeeper?

  • Is hij alleen even bij Ajax geweest
  • Nee, ook nooit geweest
  • Nee, de subtop in Europa is de max voor hem
2287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie