Gakpo heeft duidelijk transfersignaal voor PSV

Foto: Gakpo heeft duidelijk transfersignaal voor PSV

Na opnieuw een ijzersterk seizoen wordt Cody Gakpo, ondanks een flink aantal (kleine) blessures de afgelopen tijd, volop gelinkt aan buitenlandse topclubs. Met name Arsenal FC zou hem op willen pikken in Eindhoven. Maar zou hij zelf niet liever nog een jaartje blijven, om te spelen onder de nieuwe coach Ruud van Nistelrooy?

“Ik heb met Ruud gesproken, we hebben een heel goede band. Bij het team onder vijftien kreeg ik al spitsentraining van hem. We hebben samen al veel over voetbal en over andere dingen gesproken. Tijdens het EK vorig jaar was hij assistent bij Oranje en heb ik ook een goede tijd met hem gehad. Maar of het dat verleidelijker maakt om te blijven? Ik probeer dat los van elkaar te zien”, benadrukt Gakpo in gesprek met de Trouw.

Kans op speeltijd blijft rode draad

“Ik wil lekker blijven spelen, niet op de bank zitten. Of dat nou bij PSV is of bij andere club is, dat gaan we zien. Natuurlijk is ook het WK dat eraan komt een factor. Als ik vertrek en moet kiezen voor een club dan moet het warm voelen, qua mensen. Dat is lastig vooraf te bepalen. Als een club je wil hebben, doen ze er alles aan om jou dat goede gevoel te geven terwijl het in de praktijk anders kan uitpakken. Dat weet je nooit van tevoren. Gelukkig heb ik mensen om me heen die me kunnen helpen.”

Het eventueel mislopen van een landskampioenschap zou de kans op langer blijven niet per se vergroten, meldt Gakpo verder. “Nee. Pas aan einde seizoen zet ik alles op rij. Misschien worden we wel kampioen, hè?” Zijn belangrijkste raadgever blijft, na hemzelf natuurlijk, God. “Als het zo ver is, ga ik zeker in gebed. Ik zal vragen om het juiste inzicht of om een bepaalde openbaring over wat me te wachten staat.”

Droombestemming

Tot slot wordt Gakpo gevraagd om te kiezen tussen de Engelse Premier League en de Spaanse Liga. “Dat zijn twee fantastische competities. In Engeland ligt het tempo heel hoog. Je ziet er voetbal met een enorme intensiteit. In Spanje ligt de kwaliteit in de breedte zo hoog. Welke het beste bij mij past? Mmm, ik denk wel dat ik in Spanje zou kunnen spelen. Ik ben groot, al kan ik fysiek nog wel verbeteren. Maar dat zou ook in de Premier League kunnen. In Spanje is het wel mooier weer ja. Ook wel lekker!”

TIP: Als Gakpo morgen de 0-1 scoort in De Kuip, kan jij 8.15 maal je inleg winnen!

Speelt Gakpo volgend seizoen nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
321+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie