Frenkie de Jong volgt ‘onrustig’ Ajax: “Maar kan volgend seizoen anders zijn”

Foto: Frenkie de Jong volgt ‘onrustig’ Ajax: “Maar kan volgend seizoen anders zijn”

Frenkie de Jong volgt Ajax nog altijd op de voet, al werd de huidige FC Barcelona-middenvelder niet bepaald vrolijk van zijn verrichting van zijn oude club dit seizoen. De Oranje-international blikt terug op zaken die misgingen, hij kijkt echter nog wel positief naar de toekomst voor de Amsterdammers.

De Jong zag Ajax ploeteren dit seizoen

“Ik zie wel wedstrijden van Ajax. Als het kan zie ik het vaak live”, aldus De Jong in gesprek met de NOS. De hoofdstedelingen beleven een dramatisch seizoen, De Jong weet dat dat wel eens kan gebeuren in het voetbal. “Het is nu een minder seizoen, maar dat heb je altijd weleens.”

“Er zijn natuurlijk veel dingen gebeurd. Trainer weg, directeur weg. Dan is het altijd even onrustig bij een club”, somde De Jong op. “Ik denk dat dat normaal is.” De spelverdeler uit Arkel beseft dat het goede gevoel snel weer kan komen. “Natuurlijk is het heel teleurstellend geweest dit seizoen, maar dat kan volgend seizoen weer zomaar helemaal anders zijn.”

Succes met Barça

De Jong zelf kende juist een zeer succesvolle jaargang. Met Barcelona vierde hij het kampioenschap, met een grote voorsprong op aartsrivaal Real Madrid. De middenvelder legt uit wat zijn doelen voor de nabije toekomst zijn. “Nu door ontwikkelen, beter worden en hopelijk nog veel prijzen pakken.”

Maakt Frenkie de eerste treffer tegen Valladolid?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan het volgend seizoen weer helemaal goed zijn bij Ajax?

  • Ja, echt wel
  • Nee, de problemen liggen daarvoor te diep
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie