Franse media walgen van PSV: ‘Gebeurt in Nederland vaker’

Foto: Franse media walgen van PSV: ‘Gebeurt in Nederland vaker’

De Franse media hebben geen goed woord over voor de meegereisde PSV-fans in Lens dinsdagavond. Het uitvak werd als een ravage achtergelaten, er vlogen stoeltjes en stukken vuurwerk richting het vak met thuissupporters.

RMC Sport wijst naar eerdere ongeregeldheden bij Klassieker

RMC Sport merkte ‘een vervelende sfeer in het stadion’. “In de Nederlandse competitie hebben ze tegenwoordig wel vaker te maken met geweld tussen supporters en op de tribunes. Zo ook bij de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord en PSV kreeg ook al een boete voor de wedstrijd tegen Arsenal vorig jaar.

Bij L’Équipe zag men de bui al een tijdje hangen. “In de straten van Lens zag je de supportersgroepen al met elkaar bezig, toen was de wedstrijd nog niet eens begonnen. De hooligans van PSV kregen al traangas van de politie tegen zich, maar ze wisten uiteindelijk te ontkomen. Uiteindelijk moesten ook in het stadion de Nederlandse fans met man en macht in toom worden gehouden.”

‘In Lens was er de meeste angst voor de thuiswedstrijd tegen PSV’

Ook voor de krant La Voix du Nord kwamen de ongeregeldheden niet als een verrassing. “In Lens was er de meeste angst voor de thuiswedstrijd tegen PSV. Niet direct op sportief niveau, maar vooral vanwege de beveiliging. De angst was zelfs dat er hooligans van LOSC Lille of Paris Saint-Germain waren geïnfiltreerd. De Lens-fans waren klaar om hun fort te verdedigen en alle seinen stonden op rood.”

Medium Le Monde beschrijft tot slot dat er speciale voorzorgsmaatregelen waren getroffen voor de clash. “Het stadsbestuur van Lens zette drones in om de situatie in de stad te monitoren. Mede daardoor kon er snel gehandeld worden bij de vechtpartijen en confrontaties die zich voordeden in het centrum.”

Dit gaat voor PSV opnieuw resulteren in een uitwedstrijd zonder eigen fans

  • Ja, dat vrees ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
500+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie