‘Foute jongen’ wilde Alfred Schreuder bijna aanvliegen

Foto: ‘Foute jongen’ wilde Alfred Schreuder bijna aanvliegen

Het had niet veel gescheeld, of Jerson Cabral was zijn toenmalige trainer Alfred Schreuder in dienst van FC Twente bijna aangevlogen. Dat vertelt hij in een terugblik met VICE Sports.

“Voor mijn gevoel vonden mensen bij Feyenoord me nog lekker mondig. Later bij FC Twente kwam er een beeld dat ik echt een foute jongen ben. Na mijn eerste jaar kreeg de club financiële problemen, en ik was een van de grootverdieners. Ze wilden me koste wat het kost weg hebben. Ze behandelden me op een manier zoals je niet met mensen omgaat. Ze hebben dat heel vies gedaan”, vertelt Cabral (29).

Een clash met Schreuder was de spreekwoordelijke druppel voor hem. “Een dag voordat de competitie begon kwam Schreuder naar me toe met een beetje een ongemakkelijke houding: Ik moet nu weg, maar je zit morgen niet bij de selectie. De manier hoe hij dat communiceerde kon ik niet hebben. De jongens moesten me echt tegenhouden. Een tijdje later zat ik zelfs wissel op de training, bij partijtjes van elf tegen elf. Toen wist ik het zeker: jullie willen me echt tot op het bot vernederen.”

Onder René Hake knokte Cabral zich terug. “Hakim Ziyech en ik hebben FC Twente op slot gezet. Nadat ze me twee jaar hadden geprobeerd weg te pesten, was dat wel lekker. Mensen die me eerst niet aankeken, kwamen me nu omhelzen. Ik vind FC Twente nog steeds een superclub, maar het is niet netjes hoe bepaalde mensen daar met mij zijn omgegaan.”

Cabral moet meer naar zichzelf kijken ipv naar anderen wijzen

  • Eens
  • Oneens, hij heeft gelijk
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie