Forse kritiek op miljoenenaankoop Real: “Verlaat trainingen en niet bereikbaar”

Foto: Forse kritiek op miljoenenaankoop Real: “Verlaat trainingen en niet bereikbaar”

Luka Jovic maakte afgelopen zomer nog een droomtransfer van Eintracht Frankfurt naar Real Madrid. De aanvaller kon de verwachtingen niet waarmaken en komt in de Spaanse hoofdstad weinig in het stuk voor. Daarnaast maakt hij momenteel ook geen deel uit van de selectie van Servië.

Mede door de transfersom van liefst zestig miljoen euro werd er reikhalzend uitgekeken naar de opwachting van Jovic bij De Koninklijke. Trainer Zinedine Zidane maakt echter weinig gebruik van de spits, die al snel gezien wordt als miskoop. De Servische bondscoach Ljubisa Tumbakovic is kritisch en vindt dat Jovic vooral in de spiegel moet kijken.”Ik zorg voor elke speler van het nationale elftal, zodat ze het maximale uit hun kwaliteiten halen”, vertelt Tumbakovic in gesprek met Blic Sport. “En ik zal ze ook nooit laten zakken.” De keuzeheer is niet gelukkig met Jovic, die in november de interland tegen Luxemburg oversloeg wegens blessureleed. Vier dagen later kwam de spits echter wel in actie voor Real, tot ergernis van Tumbakovic. Jovic is voorlopig dan ook niet in beeld bij de Servische nationale ploeg.

“Een van de spelers die momenteel geen deel uitmaakt van de Servische selectie is inderdaad Jovic”, bevestigt Tumbakovic. “En er is ook maar een waarheid. Er is geen conflict tussen mij en Jovic, het probleem van Luka Jovic is Luka Jovic.” Tumbakovic schetst enkele voorbeelden. “Deze speler verlaat opeens trainingen en is telefonisch niet bereikbaar. Als trainer wil ik altijd op een speler met dergelijke kwaliteiten kunnen rekenen, het zou onprofessioneel van mij zijn als ik dat niet deed.”

“Maar de bal ligt nu wel bij Jovic. Hij moet ons, de fans, de media en de mensen van de voetbalbond ervan overtuigen dat hij voorbereid en verantwoordelijk bezig is”, benadrukt de Servische keuzeheer. “Hij heeft echter nog geen stappen in die richting gezet.” Tumbakovic wil Jovic echter nog niet volledig afschrijven. “De deur staat open voor elke speler, dus ook voor Jovic. Ik doe dit werk al drie decennia als een ware professional en ik heb nog nooit bewust een loopbaan van een speler proberen te verwoesten. Dat zal ook nooit gebeuren. Ik heb veel spelers de juiste weg gewezen, dus waarom zou dat met Jovic ook niet kunnen?”

Kan hij beter alweer vertrekken bij Real?

  • Ja, is ook een stap te hoog
  • Nee, hij moet vechten voor zijn kans
268+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie