FIFA komt in actie tegen Rusland

Foto: FIFA komt in actie tegen Rusland

Russische voetbalploegen en het nationale team van het land mogen voorlopig geen thuiswedstrijden meer spelen, die zullen op neutraal terrein plaats moeten vinden. Dat heeft de wereldvoetbalbond (FIFA) besloten naar aanleiding van de invasie van Oekraïne.

De Telegraaf schrijft op zondagavond: “Het besluit houdt onder meer in dat de duels uit de play-offs om WK-kwalificatie hoe dan ook niet in Moskou worden gespeeld. Polen, de eerste tegenstander daarin, heeft al geweigerd tegen Rusland uit te komen, ongeacht de locatie. Hetzelfde verklaarden Zweden en Tsjechië, de tegenstanders van Rusland wanneer het wint van Polen.”

“De FIFA is in gesprek met de voetbalbonden van die landen om een oplossing te vinden”, vervolgt het dagblad. “Vooralsnog schorst de bond Rusland niet. Wel mag het land van president Poetin niet meer onder de naam Rusland uitkomen, maar wordt het als de Voetbalbond van Rusland omschreven. Ook zal niet langer de Russische vlag te zien zijn bij interlands en wordt ook het volkslied niet langer afgespeeld.”

Zweden

Voorzitter Karl-Erik Nilsson van de Zweedse voetbalbond liet eerder weten: “De Russische invasie is illegaal en erg verkeerd. Voetballen tegen Rusland is nu onmogelijk. Rusland kan niet deelnemen aan de play-offs zolang deze waanzin voortduurt. We kunnen ons moeilijk voorstellen dat de FIFA onze oproep niet volgt.”

Engeland

Ook Engeland weigert voorlopig tegen Rusland te spelen: “We spelen voorlopig geen wedstrijden meer tegen Rusland om de wreedheden die namens de Russische regering worden begaan bij de invasie van Oekraïne te veroordelen.”

Verdien 8 keer je inleg als Engeland het WK 2022 wint!

Terecht?

  • Tuurlijk
  • Vind ik niet
300+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie