‘Feyenoord wil stunten met Spurs-aanvaller’

Foto: ‘Feyenoord wil stunten met Spurs-aanvaller’

Feyenoord heeft bij Tottenham Hotspur aangeklopt voor winterse versterking. In de zoektocht naar vleugelaanvaller zouden de Rotterdammers Bryan Gil willen binnenhalen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Rotterdammers hopen Gil in de winter te huren

Dat meldt 1908.nl dinsdagmiddag. Volgens hen gaat Feyenoord de clubleiding van Spurs snel benaderen om een eerste huurvoorstel te doen. Het is de bedoeling dat de 22-jarige Spanjaard voor de rest van het seizoen wordt. Voor de Nederlandse topclub is de bezetting op de vleugels de komende weken wat mager te noemen, doordat Yankuba Minteh (Afrika Cup) en Alireza Jahanbakhsh (Azië Cup) niet beschikbaar zijn. Richting de winterstop waren de andere opties Igor Paixão en Luka Ivanusec niet in een geweldige vorm.

Derde verhuur op rij?

En dus trekt Feyenoord nu de stoute schoenen aan en tuigt het naar Londen. Daar werd Gil in de zomer van 2021 binnengehaald als een grote aankoop van 25 miljoen euro. Bij Tottenham heeft hij nooit kunnen uitgroeien tot een onvoorwaardelijke basisspeler. Dat zorgde ervoor dat hij in de vorige seizoen na de winter telkens verhuurd werd, eerst aan Valencia daarna aan zijn oude club Sevilla. Afgelopen seizoen vierde hij met de Andalusiërs nog het winnen van de Europa League. Feyenoord hoopt Spurs nogmaals te kunnen verleiden met een verhuurperiode van de linkspoot die op beide vleugels uit de voeten kan.

Gil ontbrak de eerste wedstrijden van dit seizoen met een blessure, en had vervolgens vooral een rol als invaller. Het is de vraag of Spurs hem nogmaals wil verhuren. De 4-voudig Spaans international heeft in de Engelse hoofdstad nog een contract tot medio 2026 en is momenteel nog zo’n 16 miljoen euro waard. Vanuit De Kuip zou men de huurdeal als ‘lastig, maar niet onmogelijk’ bestempelen.

Een topspeler voor de Eredivisie?

  • 100%
  • Heb mijn twijfels…
431+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie