Feyenoord-rapportcijfers Krabbendam: “Nog nooit zo hoog”

Foto: Feyenoord-rapportcijfers Krabbendam: “Nog nooit zo hoog”

Martijn Krabbendam keek met licht ongeloof naar de galavoorstelling van Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk, afgelopen donderdagavond in De Kuip (7-1). De clubwatcher van Voetbal International liet zijn waardering ook blijken in zijn gebruikelijke spelersrapport.

Krabbendam lyrisch over Feyenoord

“Ik heb nog nooit zulke hoge cijfers uitgedeeld. Op dit podium, ondanks dat het een tegenstander is die in een hele lastige situatie zit, moet je het nog maar doen. Het stopte ook niet bij 3-0, ze hadden gas terug kunnen nemen. Zelfs Slot probeerde ze tot kalmte te manen, maar die spelers gaan er gewoon vol voor”, vertelt Krabbendam in de Dick Voor Mekaar Podcast.

“Het is ongrijpbaar. Waarom gaan die kansen er nu wel in? Ze deden in wezen niet heel veel anders dan tegen Volendam of Groningen. In deze fase van een Europees toernooi zie zo’n uitslag maar zelden. Vorige week klaagden we dat ze het zichzelf moeilijk maakte. Ze konden nu zelfs spelers rust geven.”

Lof voor Idrissi en Trauner

Eén van de uitblinkers was Oussama Idrissi, die twee goals maakte. “Je ziet langzaam dat hij de Idrissi van AZ weer aan het worden is. Hij blijft zijn acties maar maken, ongeacht hoe hard hij uitgefloten wordt. Dat vind ik knap. Hij lijkt fitter en sterker na die blessure voor het WK.”

Tot slot voorspelt Krabbendam dat Gernot Trauner niet meer uit de basis zal verdwijnen voorlopig. “Ik denk dat dit ook in de Klassieker gaat gebeuren. Ze verwachten geen reactie van de knie op de wedstrijd. Het zag er heel natuurlijk uit met Geertruida op rechtsback. De spelers vinden het toch het prettigst als Trauner in het centrum speelt.”

Rapportcijfers Krabbendam: Wellenreuther (8), Geertruida (8), Trauner (8), Hancko (8), López (8); Wieffer (8), Szymanski (8), Kökçü (8,5); Jahanbakhsh (8), Gimenez (8,5), Idrissi (8,5).

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord wint de Europa League

  • Ja
  • Nee
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie