‘Feyenoord liet groot talent lopen’

Foto: ‘Feyenoord liet groot talent lopen’

Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, maar vertrok uiteindelijk toch via de achterdeur. Crysencio Summerville was elf jaar lang te bewonderen op Varkenoord, maar zijn doorbraak in het eerste bleef uit. Nu, een paar jaar later, leeft de geboren Rotterdammer op in de Premier League. 

‘Crysencio Summerville had Feyenoord beter gemaakt’

En volgens Feyenoord-legende Willem van Hanegem is dat zonde: “Als ik Summerville zie, dan denk ik: die had Feyenoord op termijn beter gemaakt. Had er alles aan gedaan om die te houden, ook al had hij Steven Berghuis voor zich. Maar destijds werd ook nog de voorkeur gegeven aan Luciano Narsingh, geen idee waarom”, vertelt De Kromme aan het Algemeen Dagblad.

Niet alleen Van Hanegem voorspelde de snelle flankspeler een grote toekomst. Ook Richard Grootscholten, oud-hoofd opleiding van Feyenoord, zag in een Summerville een ‘speciale’ speler: “Goh, wat een talent. Daar droop het echt vanaf. Dat hij talent had, dat zag iedereen. Er waren zoveel wedstrijden die hij besliste. We speelde tegen Real Madrid in een finale in Zagreb, met Dirk Kuyt als coach. Die besliste hij in zijn eentje met een goal van wereldklasse. Met zijn aannames en snelheid naar voren. Hij was zo bepalend”, zegt hij bij FC Rijnmond

Incidenten bij Feyenoord

Het ‘onvolwassen gedrag’ van Summerville destijds kostte hem – of Feyenoord – uiteindelijk de kop: “Dat heeft bij hem meegespeeld in de jeugdopleiding, waardoor er een aantal dingen minder goed liepen. Er waren een aantal keren wat probleempjes met hem (o.a. vechtpartij in kleedkamer, red.). Op een gegeven moment heeft Feyenoord besloten hem te verhuren en later te verkopen”, vertelt Richard Grootscholten.

Had hij iets voor Feyenoord kunnen betekenen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
829+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie