‘FC Twente neemt Hilgers-standpunt in’

Foto: ‘FC Twente neemt Hilgers-standpunt in’

Gisteren werd bekend dat naast Feyenoord en PSV ook Ajax Mees Hilgers op de korrel heeft. De Amsterdammers zien in de centrumverdediger van FC Twente een potentiële opvolger van of compagnon voor Jurriën Timber. Clubwatcher Leon ten Voorde van de TC Tubantia benadrukt echter dat de Tukkers Hilgers niet zomaar zullen laten gaan, al helemaal niet in de maand januari nog.

“Bij FC Twente houden ze al geruime tijd rekening met een vertrek van de centrale verdediger. Maar dan wel in de zomer. Eerder deze maand hield FC Twente de poot stijf toen Feyenoord Ramiz Zerrouki wilde binnenhalen. De situatie van Hilgers is verder niet een-op-een te vergelijken met Zerrouki. Het contract van de 21-jarige verdediger loopt na dit seizoen af, maar FC Twente heeft nog wel een optie van een seizoen op hem.”

“Die gaat de club hoe dan ook lichten”, vervolgt Ten Voorde. “Streuer is heel lang bezig geweest om het contract van Hilgers open te breken, maar die besprekingen hebben tot niets geleid. Daarmee lijkt de zelf opgeleide speler aan te willen sturen op een volgende stap in zijn loopbaan, aangezien FC Twente het zich niet kan permitteren om hem voor niets de deur uit te laten gaan.”

Afwachten nu

“De kans dat hij in de zomer vertrekt als hij niet alsnog ingaat op de nieuwe aanbieding, is dan ook levensgroot”, weet de clubwatcher van het regionale medium. “De vraag is nu hoe serieus de interesse van Ajax is of wordt, nu de laatste week van de transferperiode is ingegaan. Wordt hij gezien als een directe versterking of als een optie voor komend seizoen? Dat Hilgers nu met meerdere clubs in verband wordt gebracht, zullen ze bij FC Twente niet erg vinden met het oog op de vraagprijs. Als het aan Streuer ligt, moeten geïnteresseerden alleen nog even enkele maanden geduld hebben.”

Maakt Hilgers deze maand al een transfer?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie