FC Barcelona zet nieuwe stap richting titel

FC Barcelona ligt na speelronde 22 nog helemaal op titelkoers in de Primera División. De Catalaanse formatie, met Frenkie de Jong in de basis, tilde de marge met Real Madrid weer naar acht punten dankzij een 2-0 zege op Cádiz.

Het elftal van Xavi Hernández was voor rust al de bovenliggende ploeg. Barcelona creëerde verschillende mogelijkheden, maar na veertig minuten stond de brilstand nog altijd op het scorebord. Pas in de 43ste minuut mocht het publiek in Camp Nou juichen: Sergi Roberto werkte de 1-0 binnen, nadat de eerste inzet nog van de lijn werd gehaald.

Op slag van rust werd Cádiz een tweede dreun toegebracht. In korte tijd werd de Catalaanse voorsprong namelijk verdubbeld door wie anders dan Robert Lewandowski. De Poolse spits had eerder in de wedstrijd nog een goede kopkans onbenut gelaten, maar met een tegendraads schot wist hij doelman Jeremias Ledesma toch nog te passeren: 2-0.

In de tweede helft werd Lewandowski gedwarsboomd toen hij de 3-0 dacht te maken. De Barcelona-spits passeerde Ledesma opnieuw, ware het niet dat zijn inzet op de lat plofte. Aan de andere kant werd de aansluitingstreffer van Roger Martí afgekeurd vanwege het hinderen van doelman Marc-André ter Stegen.

Scoreverloop: 1-0 (43′) S. Roberto, 2-0 (45′) R. Lewandowski

Buitenland – overig

Serie A: Roma en Juventus maken geen fout

Eerder op de avond werden in andere buitenlandse competities ook wedstrijden gespeeld. In de Italiaanse Serie A boekte AS Roma bij de terugkeer van Rick Karsdorp een nipte 1-0 overwinning op Hellas Verona, dat door toedoen van basisdebuut Ole Solbakken werd verslagen. Juventus won enkele uren eerder met 0-2 bij Spezia dankzij doelpunten van Moise Kean en Ángel Di María.

Premier League: Spurs wint Londens onderonsje

De Londense clash tussen Tottenham Hotspur en West Ham United is zondagavond gewonnen door de thuisclub. De manschappen van Antonio Conte boekten een 2-0 overwinning dankzij Emerson Royal en Heung-Min Son.

Bundesliga: Malen scoort bij Dortmund

In de Duitse Bundesliga heeft Borussia Dortmund een 4-1 overwinning geboekt op Hertha BSC, mede dankzij een treffer van Donyell Malen. Landgenoten Daley Sinkgraven (basis), Jeremie Frimpong (invaller) en Mitchel Bakker (niet ingezet) beleefden daarentegen een zure avond tegen FSV Mainz 05: 2-3.