EXCLUSIEF: Juventus ‘moet Arek Milik wel kopen’

Foto: EXCLUSIEF: Juventus ‘moet Arek Milik wel kopen’

Arek Milik wordt momenteel door Olympique Marseille uitgeleend aan Juventus. Dat heeft een straf van vijftien punten in mindering boven zijn hoofd hangen wegens financiële wanorde, maar toch is het waarschijnlijk dat de Pool ook volgend seizoen nog in Turijn voetbalt. Dat vertelt Gianluca Di Marzio aan SoccerNews.nl.

De Italiaan stelt dat de knoop hoe dan ook snel doorgehakt wordt: “En dan maakt het niet uit of Massimiliano Allegri gaat of blijft. Vóór 30 april moeten ze namelijk al een beslissing nemen over Milik. En voor die datum weten ze niet of ze volgend seizoen in de Champions League spelen of niet…” Dat heeft namelijk met de beroepszaak van De Oude Dame te maken: “Ze hebben beroep aangetekend, maar het duurt nog wel twee à drie maanden voordat de zaak daadwerkelijk voorkomt…”

Maar, wat als Europees voetbal aan de neus van Juventus voorbijgaat? “Zelfs dan is het waarschijnlijk dat ze hem ‘gewoon’ kopen. Hij kost namelijk zeven miljoen euro en verdient drie miljoen euro netto per seizoen. Welke andere spits met zijn kwaliteiten en scorend vermogen kunnen ze in Europa vinden?” En dat is natuurlijk een retorische vraag.

Financiële straf kan roet in het eten gooien

“Mijn verwachting is dat ze Milik definitief aantrekken”, aldus Di Marzio, die nog wel met een ‘maar’ komt: “Het hangt natuurlijk wel af van wat er met Juventus gebeurt, niet op het veld maar daarbuiten. Ze zouden zomaar eens tegen andere problemen aan kunnen lopen (een financiële straf bijvoorbeeld, red.). Er is momenteel nog veel onbekend; er kan eigenlijk van alles gebeuren met Juventus.”

Eén ding staat echter buiten kijf: “Ze zijn hartstikke blij met Milik!”

Blijft hij bij Juventus?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie