Evjen verruilt AZ voor Deense competitie

Foto: Evjen verruilt AZ voor Deense competitie

AZ neemt per direct afscheid van Hakon Evjen. De Alkmaarders zijn het eens geworden met Bröndby IF over een transfer van de 22-jarige Noorse aanvaller. Een definitieve doorbraak van Evjen bleef uit in het AFAS Stadion.

In de winter van 2023 haalde AZ Evjen op bij Bodö Glimt voor 2,5 miljoen euro. De verwachtingen waren hoog, maar werden nooit echt ingelost. Aan het begin van dit seizoen had Evjen, vooral door de vele blessures in de Alkmaarse aanval, wel een basisplek. Halverwege september kreeg de Noor echter zelf te maken met een enkelkwetsuur. Recent maakte hij zijn rentree met invalbeurten tegen Vitesse en sc Heerenveen.

Door de concurrentie vertroebelde het perspectief voor Evjen. De sterke aanval staat vast met Jens Odgaard, Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson. Hierdoor werd een transfer bespreekbaar, nu biedt Bröndby een oplossing voor de partijen. In Denemarken zette de Scandinaviër een krabbel onder een contract tot medio 2027. Naar verluidt ontving AZ 1,61 miljoen, en maakt dus een klein miljoen verlies. Evjen kwam tot 67 officiële duels voor de Alkmaarders, waarin hij zeven keer scoorde en vijf assists gaf.

“Klasse bij momenten gezien”

Technisch directeur Max Huibert gaf tekst en uitleg over de uitgaande transfer. “Met de toegenomen concurrentie binnen de selectie had Hakon minder uitzicht op speelminuten dan waar hij logischerwijs op gehoopt had. We hebben de afgelopen jaren bij momenten de klasse van hem gezien.”

Zie je AZ met 2-0 winnen van Fortuna?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had je meer van hem verwacht?

  • Ja, was toch een aardig talent
  • Niet echt, hoor
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie