Eva Jinek reageert op stevige uithaal Berghuis

Foto: Eva Jinek reageert op stevige uithaal Berghuis

Steven Berghuis wees na de Klassieker tegen Feyenoord met de beschuldigende vinger naar onder meer het Algemeen Dagblad, René van der Gijp en ook Eva Jinek betreft het ‘ophitsen van het Rotterdamse publiek’. Jinek reageerde gisteravond in een nieuwe uitzending van haar talkshow.

Op Twitter plaatste de show van Jinek een tweet dat De Klassieker ‘een wedstrijd op leven en dood ging worden’. “De bewoording leven en dood was inderdaad niet handig”, erkent de presentatrice nu. Jinek wilde juist de-escaleren. “Onze hele uitzending ging over de-escaleren.”

“Wij hadden de burgemeester van Rotterdam (Aboutaleb, red.) om te praten over ‘normaal doen’. Het was alleen maar daarop gestoeld. Omdat we het belachelijk vinden wat er überhaupt online tegen hem werd gezegd. Dan vind ik het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest.” Jinek besluit: “Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien.”

Gijp en AD

Van der Gijp reageerde al in Vandaag Inside: “Ik krijg dat van sociale media allemaal niet mee, omdat ik het niet heb. Ik had hem niet meegenomen en ook niet opgesteld. Dan ga je inderdaad een hoop gezeik krijgen. Dat hele team wordt er door beïnvloed. Als het hem geen reet had gedaan, dan had ik hem opgesteld. Maar dat had het hem wel. Met alle respect: al zou ik vijftienduizend overlijdensberichten van mezelf zien. Het zou me echt een zorg zijn…”

Berghuis richtte zijn pijlen niet alleen op Jinek en Gijp, maar ook op het AD en diens voorpagina richting de Klassieker. “Het Algemeen Dagblad, waar ook heel verstandige mensen met een gezin werken, vond het verstandig om een foto van mij schreeuwend in een Ajax-shirt op de cover te zetten. Zou dat helpen, denk je?”

Eens met Jinek?

  • Ja
  • Nee
1099+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie