Europese media ondersteboven van Oranje-speler: ‘Rijzende ster’

Foto: Europese media ondersteboven van Oranje-speler: ‘Rijzende ster’

Het Nederlands elftal maakte gisteren tegen Ecuador (1-1) absoluut geen indruk. Al onttrok zich wellicht nog één speler aan de collectieve malaise; Cody Gakpo, die al na acht minuten spelen een wondergoal maakte.

Dit seizoen staat hij al op 34 bijdrages (goal of assist) aan een treffer, in slechts 28 wedstrijden. Vrijwel iedere Europese grootmacht heeft de PSV’er op de korrel en ook de media zijn helemaal ondersteboven van de geboren Eindhovenaar. Zo zei analist Nigel de Jong op ITV: “Hij is echt een groot talent, dit is de man die nu in vorm is voor Oranje. Zeker nu Memphis Depay nog niet fit is, moet hij het doen. Dit is wat we graag zien in het Nederlands elftal. Een geweldig schot, ook nog eens met zijn mindere been.”

Voormalig Premier League-aanvaller Dean Ashton stak bij TalkSPORT ook de loftrompet uit voor Gakpo. “Wat een ster gaat deze jonge speler worden. Hij is een rijzende ster waar elke club in Europa naar zal kijken. Een jonge speler die geweldig speelt, ook nog eens vol zelfvertrouwen. De doelman was kansloos na die geweldige knal.”

Manchester

De Manchester Evening News volgt Gakpo nauwlettend vanwege de interesse van man United. Zij schrijven: “Het WK geeft topclubs in heel Europa de perfecte kans om iedereen in de gaten te houden die indruk maakt in Qatar. En dat is precies wat Gakpo doet. De PSV’er schoof de bal met zijn zwakkere voet, vanaf 18 meter, verschroeiend hard in de kruising. Fans moeten zich afgevraagd hebben of Gakpo wel rechtsbenig was.” Is Manchester zijn volgende bestemming? “De fans zullen smeken om alles te doen wat nodig is om Gakpo te contracteren. Ze zullen hem op sociale media blijven smeken om voor hun club te kiezen.”

Wordt Gakpo topscorer van het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gakpo is dé ster van het WK tot dusver

  • Eens
  • Dat niet
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie