Europees uitduel Feyenoord voelt als thuiskomen voor Szymanski

Foto: Europees uitduel Feyenoord voelt als thuiskomen voor Szymanski

Sebastian Szymanski reist voor het Europa League-treffen tussen Feyenoord en Shakhtar Donetsk af naar zijn thuisland Polen, waar de heenwedstrijd wordt gespeelt door de oorlog in Oekraïne. De van een blessure herstelde middenvelder staat te popelen om zich weer te laten gelden.

“Ik ben honderd procent klaar voor deze wedstrijd”, begint Szymanski op de vooruitblikkende persconferentie meteen over zijn fysieke gesteldheid. De spelmaker maakte afgelopen weekend zijn rentree na blessureleed. “Nu is het aan de trainer. Ik ben blij dat ik tegen FC Groningen kon invallen. Nu ben ik er klaar voor. Ik kan negentig minuten spelen.”

Bekende bodem

Voor Szymanski is de terug keer naar Warschau bijzonder. Hij vierde daar twee keer de landstitel met Legia. “Dat waren de mooiste jaren. Hopelijk komen er morgen ook veel Polen die Feyenoord zullen ondersteunen. Of dat zo is? Ik weet het niet, maar mijn familie woont hier en komt. Ik zou alleen niet zeggen dat we favoriet zijn. Beide teams hebben goede spelers, ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt.”

De 23-jarige international verwacht een lastige kluif. “We zullen heel geduldig moeten zijn In deze fase kan ieder foutje afgestraft worden. Het zal een interessant gevecht worden. Beide ploegen zullen goed voor de dag moeten komen. Wij willen winnen. We zullen voor iedere meter moeten knokken.”

Toekomst

Szymanski weet nog weinig over zijn nabije toekomst. Hij heeft nog altijd een contract in Rusland, bij Dinamo Moskou. “Nu speel ik voor Feyenoord. En we zijn nog op drie fronten actief. Ik ben heel blij hier. Ik denk ook niet dat ik de juiste persoon ben om deze vraag te beantwoorden. Ik heb het niet helemaal in de hand. Maar het is belangrijk dat ik hier nu gelukkig ben.”

Verwacht je meteen weer de oude Szymanksi op het veld?

  • Ja, hij staat er direct weer
  • Nee, zal wat tijd nodig hebben
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie