Eredivisie-VERRASSING en NIEUWE trainer AJAX | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #7

Foto: Eredivisie-VERRASSING en NIEUWE trainer AJAX | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #7

Komkommertijd staat voor de deur, maar een aantal clubs hebben nog wel wat om voor te spelen. De play-offs zijn bijvoorbeeld in volle gang en in Europa staan de finales van de Conference League en natuurlijk nog de Champions League voor de deur. Bovendien zitten we met wat prangende vragen: wie worden de nieuwe trainers van zowel Ajax als PSV? Dat zijn de hoofdingrediënten van de nieuwe aflevering van SN Weekly!

Ingrediënten SN Weekly aflevering 7: Sparta in de play-offs, finalestress en Ajax en PSV op de trainersmarkt

Sparta Rotterdam is toch wel dé Eredivisie-verrassing van het seizoen, maar dat moet nu omgezet worden naar iets tastbaars. Bart Vriends vertelt aan Anouk Hoogendijk: “De Eredivisie-verrassing van dit seizoen? Ja, dat kun je wel zeggen denk ik. Eigenlijk al vanaf speeldag 3, toen we een beetje op stoom begonnen te raken. En dat is eigenlijk nooit meer opgehouden. In de winterstop stonden we er al goed voor, maar toen dachten veel mensen misschien: dat Sparta gaat misschien een beetje afzakken. Maar eigenlijk zijn we in één teug doorgegaan.”

De laatste keer dat Sparta Europees actief was, was in 1994. Wat deed Vriends op dat moment? “Kruipen, denk ik, misschien mijn eerste balcontacten in de tuin. Ja… zoiets, ik was drie. Ik weet eigenlijk niet eens hoe het is verlopen, maar we kunnen er inmiddels een beetje van proeven. Dat is wel lekker, maar dat is nog lang niet genoeg.” Sparta speelde in 1994 in de Intertoto Cup tegen AIK Stockholm, Bayer Leverkusen, FC Lausanne-Sport en FC Tirol Innsbruck. De laatstgenoemde wedstrijd viel letterlijk in het water en werd gestaakt.

Wint Sparta thuis van Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Peter Bosz en Kjetil Knutsen

Eén van de andere ingrediënten van de Weekly: de jacht van Ajax en PSV op een nieuwe trainer! In Amsterdam is men hard bezig met Kjetil Knutsen van FK Bodø/Glimt, waar PSV hoogstwaarschijnlijk voor Peter Bosz kiest!

SN Weekly met Anouk Hoogendijk

In SN Weekly blikt presentatrice Anouk Hoogendijk samen met jou terug op de afgelopen voetbalweek en vooruit op al dat ‘voetbalmoois’ wat komen gaat. SN Weekly komt elke maandagavond online op het YouTube-kanaal van SoccerNews.nl en daar wil jij natuurlijk als allereerste bij zijn! Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Knutsen naar Ajax?

  • Ik zou het doen
  • Waarom in hemelsnaam een Noor?
613+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie