‘Enorm PSV-dilemma op komst’

Foto: ‘Enorm PSV-dilemma op komst’

PSV gaf de sleutels van de club in de handen van algemeen directeur Marcel Brands en trainer Ruud van Nistelrooy. Na de winterstop (lees: na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke) lijken de doelstellingen van de club steeds verder uit zicht te raken.

PSV kwam nog dicht bij een stunt in de thuiswedstrijd tegen Sevilla (3-2 over twee wedstrijden), maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een uitschakeling. Veel tijd om te treuren is er niet, want dit weekend wacht de Eredivisie-topper tegen FC Twente alweer.

De Eindhovenaren kunnen nieuw puntverlies in de strijd om Champions League-voetbal niet gebruiken – en al helemaal niet tegen een directe concurrent. Dat PSV de Gakpo moest verkopen om de rekeningen te betalen was al ver voor de vijftig miljoen euro kostende Liverpool-transfer duidelijk.

De transfer van Madueke had niet per se hoeven betekenen dat de Engelsman ook per direct vertrok uit Eindhoven. Daarmee brachten de Eindhovenaren hun geliefde hoofdtrainer wel in een maken-of-breken-positie.

Bij verlies tegen FC Twente komen de Tukkers gelijk in punten, kunnen AZ en Ajax verder uitlopen en raakt Feyenoord helemaal verder uit zicht. Daardoor komt PSV mogelijk voor het dilemma te staan waar Ajax na de winterstop mee moest dealen: is er nog genoeg vertrouwen in de trainer of durf je een risico op een verloren seizoen (lees: een zonder Champions League-voetbal) aan?

Het wordt voor de korte termijn steeds heter onder de billen van Van Nistelrooy, maar ook voor zijn baas Marcel Brands. De algemeen directeur bouwde zijn langetermijnvisie op de schouders van de Brabantse clublegende, overtuigde Van Nistelrooy hoogstpersoonlijk om toch hoofdtrainer te worden op een moment dat hij al wist dat er spelers verkocht moesten worden zonder flink budget voor een vervanger, laat staan vervangers.

Dat terwijl de tegenstander van aanstaande Eredivisie-topper (Ron Jans, red.) al jaren laat zien dat je met stabiele prestaties op het veld ook steeds verder kunt bouwen aan een stabiel elftal. Of dat aan de onervarenheid van Van Nistelrooy ligt of aan het gevaarlijke spel dat Brands ook op de Engelse velden al speelde?

In wie heb jij meer vertrouwen?

  • Ruud van Nistelrooy
  • Marcel Brands
1821+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:24
0+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
8+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
21+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
153+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
40+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
71+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
152+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
68+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
614+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
133+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
297+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
654+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
119+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
182+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
309+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
323+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
197+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie