Eigen voorzitter adviseert Götze: “Ga niet mee naar het WK!”

Foto: Eigen voorzitter adviseert Götze: “Ga niet mee naar het WK!”

De voorzitter van Eintracht Frankfurt, Axel Hellman, zou Mario Götze afraden om mee te gaan naar het WK in Qatar. Hij stelt dat de creatieveling zich beter kan focussen op zijn fitheit voor de tweede seizoenshelft bij zijn club.

“Je kan niemand natuurlijk van tevoren een plek in de basiself beloven. Alleen als je hem niet laat spelen, dan krijg je constant de discussie dat hij het team misschien wel had kunnen helpen. Dan zou ik ervoor kiezen om te bedanken, bij Eintracht te blijven en je daar volledig te focussen op de tweede seizoenshelft. We zijn natuurlijk nog in de race voor de Champions League”, zei de preses, die daarbij het clubbelang mogelijk niet uit het oog verloor.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Götze kwam vooralsnog 63 keer uit voor de Duitse nationale ploeg, waarin hij zeventien keer het net vond. Hij besliste de WK-finale van 2014 in de finale tegen Argentinië met de enige goal. Rudi Völler stelt dat het team veel dezelfde type spelers heeft. Götze had zich meer kunnen onderscheiden als hij langer was geweest.

“Twee koppen groter”

“Het probleem met hem is dat we al zo veel goede spelers hebben op die positie”, wordt Völler geciteerd door Kicker. “Als hij nou twee koppen groter was geweest en echt in de punt van de aanval speelde, dan was het een stuk makkelijker om hem in het elftal te passen. Dan weet ik zeker dat hij in de basis zou gaan spelen.”

Kan Götze zich inderdaad beter op zijn club focussen?

  • Ja, hij krijgt toch geen enorme rol op het WK
  • Nee, gewoon mee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie