Egbers reageert: “Díe man ben ik niet”

Foto: Egbers reageert: “Díe man ben ik niet”

Tom Egbers zal de komende maanden geen werkzaamheden verrichten voor NOS Sport. Vrijdagavond schoof de presentator wel aan in het praatprogramma Khalid & Sophie.

NOS-presentator diep door het stof

De naam van Egbers kwam nadrukkelijk naar voren bij een Volkskrant-publicatie over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Zo zou hij een vrouwelijke collega, met wie hij enige tijd een affaire had, geïntimideerd en gepest hebben. “Als je afgeschilderd wordt, zoals ik word afgeschilderd… Ik hoop toch dat ik díe man niet ben”, zo vertelde de zichtbaar aangeslagen presentator vrijdag.

Egbers gaat met de NOS in gesprek om de situatie duidelijk in kaart te brengen. In het praatprogramma deelde hij een deel van zijn bevindingen nu al. “Het gaat niet goed met me. Daar kun je je wel iets bij voorstellen. Je slaapt slecht, niet eigenlijk”, beaamde de geboren Almeloër. “Je bent verteerd door het verdriet over wat er nu gebeurt. Maar dat ben ik dus, zo ervaar ik het.”

Verdriet op redactie

Volgens Egbers is er veel verdriet op de redactie. “Ik was vorige week donderdag voorlopig voor het laatst op de redactie. En daar zag ik de woede, en die voelde ik, en de frustratie en de mate waarin ze zich niet gehoord en gewaardeerd hebben gezien in de afgelopen tijden.” Klachten over de grensoverschrijdende cultuur bij NOS Sport werden lange tijd genegeerd.

Egbers durft sindsdien bijna de straat niet meer op. “Ik durf wel de verzekering te geven dat ik die man niet ben. Maar het is heel moeilijk om mensen onder ogen te komen.” Wat er fout is gegaan? “Ik heb een aantal duistere periodes gehad in die meer dan dertig jaar waarin ik mezelf niet was, ongelukkig was, eenzaamheid voelde. En in die periodes heb ik een aantal buitenechtelijke escapades gehad. Daar heb ik veel verdriet van en heb ik mijn gezin veel verdriet meegedaan.”

Ajax
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Geloof je zijn verhaal?

  • Ja
  • Nee
116+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie