Dumfries geeft Bergwijn goede voorbeeld en zorgt voor hilariteit

Foto: Dumfries geeft Bergwijn goede voorbeeld en zorgt voor hilariteit

Waar Steven Bergwijn gisteren nog enorm veel kritiek kreeg op zijn lege teksten en ogenschijnlijk ongeïnteresseerde houding op de persconferentie, stal ploeg- en landgenoot Denzel Dumfries vandaag juist de show, aan de zijde van bondscoach Louis van Gaal.

Op de eerste vraag ‘wat we van Ecuador kunnen verwachten’, zegt Van Gaal. “Zal ik maar beginnen, Denzel?” De rechtsback knikt. “Ik denk dat Ecuador een tegenstander is die nog meer georganiseerd is dan Senegal. De spelers zijn nog slimmer. Dus dat maakt het wel moeilijker dan tegen Senegal. En ehh, Denzel, jij moet ook nog wat zeggen!”

“Ik sluit mij uiteraard aan bij de bondscoach. Dat lijkt me verstandig”, lacht Dumfries, die een schouderklopje van Van Gaal én de lachers op de hand krijgt in de zaal. Op een serieuzere toon vervolgt hij: “Ecuador heeft natuurlijk ook een goede ploeg. Dat hebben ze laten zien tijdens de wedstrijd tegen Qatar (0-2, red.), maar ook in de kwalificatie. Het is een fysieke ploeg en wij weten wat we kunnen verwachten.”

Beter dan Bergwijn

Dat ging al een stuk beter dan Bergwijn, over wie journalist Valentijn Driessen gisteren nog vanuit Qatar schreef: “Het is gewoon pure minachting van de journalistiek én de Nederlandse volger. Dat vergeet iedereen: wij zitten daar niet namens onszelf. We zitten daar namens het Nederlandse volk om dat op de hoogte te brengen van het voetbal. Dan verwacht je gewoon een volwassen antwoord. En niet dat schaapachtige gedoe wat we nu hebben gezien. Ook voor de KNVB is dit een regelrechte aanfluiting.”

Scoort Dumfries morgen de 1-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Dumfries is een topgozer

  • Eens
  • Nehh
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie