Duitsland en Italië maken geen misstap in kwalificatie

Foto: Duitsland en Italië maken geen misstap in kwalificatie

Duitsland heeft zondagavond een benauwde overwinning geboekt in de WK-kwalificatiefase. In en tegen Roemenië zegevierde ‘Die Mannschaft’ met 0-1.

Duitsland had iets meer dan een kwartier nodig om de ban te breken. Serge Gnabry zorgde voor de 0-1 door van dichtbij raak te schieten, maar daarmee creëerde hij geen eenvoudige avond. Sterker nog: de manschappen van bondscoach Joachim Löw moesten tot het laatste fluitsignaal blijven knokken voor deze zege.

In Groep J komt Duitsland zodoende op zes punten, net als Armenië eerder vandaag (2-0 tegen IJsland). Noord-Macedonië heeft er drie na de 5-0 zege op Liechtenstein.

Groep C: Italië maakt geen fout

Italië en Zwitserland lijken in deze groep te gaan bepalen wie zich groepswinnaar mag noemen. De Italianen wonnen dankzij Andrea Belotti (strafschop) en Manuel Locatelli met 0-2 bij Bulgarije. In dezelfde groep heeft Zwitserland een 1-0 voorsprong genomen op Litouwen, maar dat duel begon pas later door problemen met de doelen.

Overige uitslagen:

Groep B: Kosovo – Zweden 0-3

Groep D: Oekraïne – Finland 1-1

Groep F: Oostenrijk – Faeröer Eilanden 3-1, Israël – Schotland 1-1

Groep I: Polen – Andorra 3-0, San Marino – Hongarije 0-3

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie