Duitsers winnen ruim, Kroaten naar WK

Duitsland heeft de WK-kwalificatiefase goed afgesloten. Na de 9-0 overwinning op Liechtenstein had ook Armenië niets te vertellen tegen de formatie van bondscoach Hansi Flick: 1-4.

Halverwege leidde Duitsland al met 0-2. Kai Havertz maakte na precies een kwartier spelen het eerste doelpunt van de avond, waar Ilkay Gündogan diep in de blessuretijd van de eerste helft de voorsprong verdubbelde. De speler van Manchester City verzilverde een strafschop.

Diezelfde Gündogan maakte kort na rust ook de 0-3 na een flater van de Armeense goalie. Sterspeler Henrikh Mkhitaryan zorgde na een klein uur spelen nog wel voor de eretreffer, een benutte penalty, maar het slotakkoord was opnieuw voor de Duitsers. Vijf minuten na de 1-3 verscheen de eindstand op het scorebord dankzij Jonas Hofmann.

Duitsland won negen van de tien WK-kwalificatieduels. Noord-Macedonië wist de tweede plek te bemachtigen door met 3-1 te winnen van IJsland, waardoor zij mogen deelnemen aan de play-offs. Roemenië grijpt ondanks een 0-2 zege bij Liechtenstein mis.

Groep H: Kroatië naar het WK

Eerder op de dag kwalificeerde Kroatië zich al voor het WK. De Kroaten wonnen met 1-0 van Rusland, dat daardoor als nummer twee de play-offs in moet. De 0-6 zege van Slowakije op Malta was er slechts eentje voor de statistieken, net als de 2-1 zege van Slovenië op Cyprus.

Wedden op WK-kwalificatieduels? Maak een bet365-account aan en win!