Druk neemt toe op ‘naïef’ Excelsior: “Je hebt het gevoel dat je de betere ploeg bent”

Foto: Druk neemt toe op ‘naïef’ Excelsior: “Je hebt het gevoel dat je de betere ploeg bent”

Excelsior verloor zaterdag de belangrijke degradatiekraker bij FC Emmen (2-0). Hierdoor nemen de zorgen voor trainer Marinus Dijkhuizen toe, die zijn ploeg zeker niet de mindere vond op De Oude Meerdijk. De Kralingers staan nu sinds lange tijd in de gevarenzone.

“Natuurlijk is het superfrustrerend, voor iedereen”, reageerde Dijkhuizen na na afloop tegenover ESPN. “Iedereen zit verslagen in de kleedkamer. Verliezen is gewoon kut. En dat went nooit. Ik heb het hele seizoen geroepen, ook toen het nog beter ging, dat het op de laatste dag beslist gaat worden. We weten dat we de prestatie van vorig seizoen moeten evenaren om erin te blijven. Zo zijn we het seizoen ingegaan. Het is lekker dat je de hele tijd boven de streep hebt gestaan, nu sta je eronder. Dat is vervelend, maar het verandert niets. De jongens kunnen allemaal goed voetballen, dus we blijven er elke week alles aan doen.”

“Vele malen beter”

Excelsior had het redelijk voor elkaar in Emmen, maar gaf de 1-0 veel te makkelijk weg. Dat frustreerde Dijkhuizen. “We zijn de tweede helft vele malen beter. Emmen is totaal uit de wedstrijd, wij zitten goed in de wedstrijd, vergeten ze pijn te doen. Bij een heel naïef opbouwmoment geven we een vrije trap weg. Een heel domme overtreding van Couhaib Driouech, waardoor je Mark Diemers in zijn kracht brengt. Dat weet je, dat is zijn beste kwaliteit. Wat er vooraf gaat aan dat doelpunt is echt onbegrijpelijk.”

“Het is heel frustrerend, omdat je het gevoel hebt dat je zeker niet minder bent”, vervolgde de oefenmeester wat geïrriteerd. “Sterker nog, je hebt het gevoel dat je de betere ploeg bent vandaag, maar je staat met lege handen. Je moet voorkomen dat je in dat soort situaties terecht komt. Zeker omdat je een kwartier lang na rust de veel betere ploeg bent. Je kan het alleen niet omzetten in goals.”

Zie je Excelsior eruit vliegen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was Excelsior beter dan Emmen?

  • Eigenlijk wel
  • Nee hoor
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie