Drommel onthult: “Heb een mental coach”

Foto: Drommel onthult: “Heb een mental coach”

Joël Drommel heeft zondag de nul gehouden in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-1 overwinning). De 26-jarige doelman van PSV stond opnieuw onder de lat door de blessure van Walter Benítez.

Drommel verloor vorig seizoen zijn basisplaats bij PSV, waar dit seizoen Benítez vanaf het begin onomstreden werd. “Het is een lastige tijd geweest. Vorig jaar was het een jaar met ups en downs”, zo blikt de goalie terug in gesprek met De Telegraaf. “Het enige wat je kunt doen, is jezelf elke dag op de training laten zien. Dan gaat die kans weer komen.”

“Als je hier wint en je houdt de nul, dan ga je als keeper lekker met de bus terug naar Eindhoven. Het waren niet de moeilijkste ballen die ik heb moeten tegengehouden, maar ik stond wel heel stabiel te keepen”, vervolgt Drommel, die zich bij FC Twente ook terug wist te knokken. “Je moet keihard blijven trainen en met de juiste mensen praten. Ik heb een mental coach, met wie ik veel praat.”

Drommel legt uit: “Het is geen psycholoog of zo, maar iemand bij wie je je ei kwijt kunt en met wie je over alles kunt praten. Ik denk dat me dat wel goed heeft gedaan. Als keeper komt er af en toe wel veel op je af. Bij een topclub is dat nog wat meer dan bij FC Twente. Nu weet ik beter wat er allemaal bij komt kijken. Het doet me ook goed dat de trainer me vertrouwen is blijven geven, ook door me de beker te gunnen. Het zou mooi zijn om dit jaar weer naar De Kuip te gaan en dan zelf onder de lat te staan.”

Wint Jong PSV van NAC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij alsnog slagen bij PSV?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie