‘Donyell Malen maakt verrassende transfer in januari’

Foto: ‘Donyell Malen maakt verrassende transfer in januari’

Donyell Malen kan Borussia Dortmund wel eens gaan verlaten in januari. De spits, die bij Borussia Dortmund geen vaste basisspeler is, wordt naar verluidt gevolgd door Tottenham Hotspur en Sevilla CF.

Anderhalf jaar geleden betaalde Dortmund nog ruim dertig miljoen euro voor Malen, die in Duitsland ups en downs heeft gekend. Volgens journalist Rudy Galetti van CalcioMercato en Sky Italia wil onder meer Tottenham hem graag overnemen in de winterstop, om Harry Kane van back-up te kunnen voorzien.

Sevilla zou op haar beurt in Malen een ideale opvolger zien van Kasper Dolberg, die in Andalusië zwaar teleurstelt en nu op weg zou zijn naar TSG Hoffenheim. Overigens is Sevilla in de play-off ronde van de Europa League opponent van uitgerekend PSV, de club waar Malen in het profvoetbal doorbrak.

Vertrouwen

Onlangs sprak trainer Edin Terzic van Dortmund nog zijn vertrouwen uit in de Nederlander. “Donyell weet wat ik van hem verwacht”, zei Terzic tegenover de BILD. “Hij heeft ongelooflijke vaardigheden, maar hij is erg ongelukkig als hij niet scoort. Dat irriteerde hem de afgelopen maanden enorm. We weten dat Donyell op een gegeven moment gaat scoren. Het is slechts een kwestie van tijd. Als hij dan zijn zelfvertrouwen terugkrijgt, zal het voor hem gemakkelijker zijn om zijn kwaliteiten te laten zien.”

Onlangs scoorde Malen wel twee goals in een oefenduel met de Lion City Sailors uit Singapore. Hij erkende dat het ‘beter moet’. “Ik kan veel dingen beter, maar ik moet positief blijven en hard blijven werken.”

Zou Tottenham een goede stap zijn voor Malen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1681+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie