Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Ajax en Aston Villa

Foto: Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Ajax en Aston Villa

Ajax en Aston Villa spelen donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA het heenduel van de achtste finale in de Conference League. Bij de Amsterdammers lijkt vast te staan wie er gaan spelen, terwijl dat bij de tegenstander nog enigszins gissen is. Hoe zien de vermoedelijke opstellingen er precies uit?

Vermoedelijke opstellingen van Ajax en Aston Villa in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Conference League

Na de wonderbaarlijke ontsnapping tegen FK Bodø/Glimt in de tussenronde rolde Aston Villa uit de koker als tegenstander bij de laatste zestien in de Conference League voor Ajax. Volgens menigeen – en ook trainer John van ‘t Schip – de moeilijkst denkbare loting. Met de kansen die de Amsterdammers vaak weggegeven tijdens hun duels, weten de Engelsen vermoedelijk wel raad. Om meer zekerheden in te bouwen schakelde Van ‘t Schip in de Eredivisie recent over naar een systeem met vijf verdedigers. Tegen AZ gaf de zoekende topclub al iets minder kansen weg, maar verloor het wel weer een topwedstrijd. Tegen FC Utrecht ging het een heel stuk beter: de organisatie stond uitstekend, waardoor de opponent maar nauwelijks gevaarlijk werd.

Vijf verdedigers, geen vleugelaanvallers bij Ajax

Mede doordat Steven Berghuis en Steven Bergwijn nog niet beschikbaar zijn, houdt Ajax vast aan dit systeem zonder vleugelaanvallers. Sivert Mannsverk werd afgelopen weekend voor het eerst in de basis geposteerd sinds Van ‘t Schip aan het roer staat. De Noorse controleur zorgde met Jordan Henderson voor een sterk blok net voor de drie centrumverdedigers. Dit is een houvast voor de technische staf, net als het optreden van Ahmetcan Kaplan. Hij verving de weifelende Josip Sutalo zeer overtuigend. De Kroaat haakte geblesseerd af richting het treffen met Utrecht, terwijl hij tegen Aston Villa geschorst is. Tristan Gooijer zal weer als rechterwingback spelen, nu de rol van Anton Gaaei lijkt uitgespeeld. Devyne Rensch kreeg onnodig rood afgelopen zondag, maar kan in Europa wel gewoon in actie komen.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Aston Villa:

Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk; Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Dit kunnen we van Aston Villa verwachten in Amsterdam

Aston Villa is in de Premier League bezig aan een geweldig seizoen. De club uit Birmingham staat knap vierde en maakt goede kans op een Champions League-ticket. De laatste twee duels werden in winst omgezet, maar zowel tegen Nottingham Forest als Luton Town ging het bijna nog fout. In het treffen met Forest zag Unai Emery zijn ploeg na een 3-0 voorsprong twee tegendoelpunten krijgen, om uiteindelijk met 4-2 te winnen. Bij promovendus Luton kreeg het eveneens twee tegentreffers te verwerken na een 2-0 voorsprong. In de slotfase liet Lucas Digne de meegereisde fans alsnog juichen met de winnende treffer (3-2).

Ondanks dat de pijlen gericht zijn op de Premier League verwacht men nog wel een sterke opstelling in de Conference League-wedstrijd tegen Ajax. Jacob Ramsey viel afgelopen weekend uit met een blessure. Met Moussa Diaby als vervanger, afgelopen zomer nog gekocht voor 55 miljoen euro, wordt de ploeg er niet bepaald zwakker op. In de defensie zou Emery een aantal wijzigingen kunnen doorvoeren. Clément Lenglet en Álex Moreno zijn recent zeker van een basisplaats, mogelijk worden zij afgelost door Pau Torres en Lucas Digne. De grote blikvanger is topschutter OIlie Watkins, die een krachtig middenveld achter zich heeft bestaande uit Douglas Luiz, John McGinn en Youri Tielemans. Emiliano Martínez, die we nog kennen van die vervelende Oranje-wedstrijd tegen Argentinië, staat onder de lat.

Vermoedelijke opstelling Aston Villa tegen Ajax:

Martínez; Cash, Konsa, Lenglet, Moreno; Luiz, McGinn; Bailey, Tielemans, Diaby; Watkins.

Maakt Ajax in deze formatie een goede kans tegen Villa?

  • Absoluut!
  • Nee, helaas…
587+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:22
13+
‘Van ‘t Schip krijgt belangrijke Ajax-rol’
20:11
32+
Klopp gaat los bij afscheid: “Arne Slot, la la la la”
20:00
73+
Walemark reageert: Feyenoord-terugkeer?
19:45
29+
‘Johan Derksen weert Vandaag Inside-gast’
19:33
84+
Jahanbakhsh verrast: “Nog steeds in gesprek”
19:23
133+
Van ‘t Schip spreekt zich uit over Henderson
19:13
304+
‘Ajax krijgt groot nieuws uit Nice’
19:00
14+
Manchester City voor vierde keer op rij kampioen van Engeland
19:00
385+
‘Transferdoorbraak voor Feyenoord’
18:48
133+
Van ‘t Schip wijst ‘enige winnaar van dit Ajax-seizoen’ aan
18:36
48+
Geëmotioneerde Slot spreekt Feyenoord-fans toe
18:23
217+
Bergwijn laat zich uit over ‘vertrek bij Ajax’
18:07
350+
‘PSV nadert akkoord: transfer van 11 miljoen’
18:00
40+
Maarten Martens verklapt zelf groot nieuws over zijn toekomst
17:48
820+
‘Walgelijk moment tijdens Twents feest in Zwolle’
17:38
115+
Bosz gaat na topjaar ‘eerst ziek worden’: “Gebeurt altijd”
17:33
63+
Trauner reageert op zijn eerste goal in drie jaar Feyenoord
17:18
216+
Chery verlaat NEC, al medisch gekeurd bij nieuwe club
17:00
994+
Nederland ontploft over ‘slechtste scheidsrechter van allemaal’ na slotspeelronde
16:40
546+
‘Definitieve breuk Ajax en Henderson’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie