Dit is de reden waarom Koeman geen extra aanvaller oproept

Foto: Dit is de reden waarom Koeman geen extra aanvaller oproept

Ronald Koeman besloot na het wegvallen van de zieke Cody Gakpo geen vervanger bij het Nederlands elftal te halen. De bondscoach acht dat niet nodig, aangezien hij de offensieve posities nog altijd dubbel bezet heeft.

Geen vervanger voor afgehaakt Gakpo

Naast Gakpo verlieten ook de door het griepvirus getroffen Sven Botman, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen het Oranje-trainingskamp. Koeman riep met Ryan Gravenberch en Stefan de Vrij twee veldspelers op. Een extra aanvaller, zoals Noa Lang, vond de bondscoach niet nodig. Hij gaf aan de posities voorin dubbel bezet te hebben, waarbij Steven Berghuis gezien wordt als rechtsbuiten. Dit terwijl hij bij Ajax als middenvelder acteert.

Berghuis als aanvaller

“In een wedstrijd als Frankrijk-uit is het mijn voorkeur om met drie echte middenvelders te spelen”, aldus Koeman donderdagmiddag tijdens de persconferentie, al sluit hij ook niet uit Berghuis in andere duels een linie naar achteren te halen. “Maar het is niet zo dat Berghuis in een andere wedstrijd niet als middenvelder kan spelen. Misschien is het beter om het zo te zeggen, zodat dat jullie niet terugslaan als ik in een andere wedstrijd Berghuis wel op 10 zet.”

Is Wout Weghorst door het wegvallen van Gakpo en eerder Steven Bergwijn verzekerd van een basisplaats? “Dat zal morgen blijken. We hebben een idee van spelen, zo hebben we ook getraind. Ik kan niet zeggen of hij gaat spelen. Nee, het gaat niet door mijn hoofd om met twee spitsen te spelen. We hebben op iedere aanvallende positie een dubbele bezetting. Ik heb zes aanvallers op papier staan en dat is voor mij voldoende.”

Maakt Weghorst de eerste goal tegen Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap je Koeman hierin?

  • Ja, prima uitleg
  • Nee, Lang moest er sowieso bij
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie