Deense media smullen van ‘Feyenoord-stunt’

Foto: Deense media smullen van ‘Feyenoord-stunt’

Feyenoord stapte teleurgesteld van het veld na een tweede puntendeling op rij tegen FC Midtjylland. In tegenstelling tot de Rotterdammers, die volgens Arne Slot recht hadden op meer dan één punt, was de blijdschap aan Deense kant wél groot.

Albert Capellas, die tussen 2010 en 2014 bij Vitesse als assistent-trainer werkte, stelt tegenover ESPN dat hij blij is met het resultaat en het spel van zijn ploeg. “Ik was heel blij met hoe we begonnen. We hebben aan iedereen laten zien dat we het ook kunnen tegen heel goede teams als Feyenoord in dit stadion met deze geweldige atmosfeer, waar ik echt van houd.”

Capellas prijst de vechtlust van zijn ploeg. “De tweede helft hebben we bij momenten afgezien, maar we hebben volgehouden en laten zien dat we konden lijden. Ik ben erg trots op de jongens, dat ze hier een punt hebben gepakt.”

Feyenoord 

Het is dan geen overwinning, maar is één punt in De Kuip een grote winst voor Midtjylland en het Deense voetbal. De ploeg van Capellas is nog volle bak in de race voor de knock-out-fase van de Europa League. “Dat is heel goed voor het Deense voetbal. Ik ben heel, heel erg blij. Feyenoord-uit is heel zwaar. Daarom is dit punt voor mij veel meer waard dan het punt dat we thuis tegen ze gepakt hebben.”

Dat wordt beaamd door de Deense kranten. “Feyenoord won zijn laatste Europese thuiswedstrijd met 6-0 van Sturm Graz en ging ongetwijfeld uit van een overwinning tegen de Denen. Midtjylland begon echter dapper en kwam op voorsprong. In de tweede helft werd Midtjylland wel serieus teruggedrongen en hadden de bezoekers het verdedigend heel zwaar. Met een beetje geluk heeft de club toch een belangrijk punt gepakt”, valt er te lezen in Jyllands-Posten. 

Europa League

Ook Esktra Bladet, de grootste krant uit Denemarken, is positief. “De vroege voorsprong van Midtjylland was een terechte beloning voor de dappere start. Helaas raakten de gasten daarna verstrikt in de klauwen van Feyenoord, dat Midtjylland bij momenten uit elkaar dreigde te scheuren. Maar de verdediging rond uitblinker Erik Sviatchenko hield stand, waardoor FC Midtjylland uiteindelijk één van de beste uit-resultaten uit de geschiedenis van de club wist neer te zetten. De Europese droom blijft in leven.”

Feyenoord staat met vijf punten nog wel bovenaan in Groep F van de Europa League. De Rotteradmmers hebben net als Midtjylland, Lazio én Strum Graz vijf punten uit vier wedstrijden. De komende wedstrijden tegen Lazio en Strum Graz zijn dus extra belangrijk voor de Rotterdammers. 

TIP: Wint Feyenoord van Strum Graz? Pak 2.15x je inzet!

Bekert Feyenoord door in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:40
4+
Ronaldo schittert door afwezigheid: ‘Het gedoe duurt voort’
16:20
11+
Walker lacht om spervuur aan vragen over Mbappé
15:57
63+
Noppert voorziet ultiem droomscenario: ‘Hij is ook maar een mens’
15:43
203+
Van Dijk is Messi-vragen beu: ‘Het is Nederland tegen Argentinië’
15:29
32+
Busquets zaait twijfel over toekomst: ‘Draait niet om mij’
15:14
208+
De Jong negeert Van der Vaart: ‘Dat heb ik niet gehoord’
14:58
73+
‘PSG wil ‘peperdure’ Bellingham wegkapen voor neus Liverpool’
14:43
69+
FIFA-baas spreekt ondanks bezwaren van ‘beste groepsfase ooit’
14:25
275+
‘Schreuder out’ na ‘wanvertoning’ tegen Volendam
14:10
54+
Ten Hag gaat in op vertrek Ronaldo: ‘We kijken nu weer vooruit’
13:53
215+
Onthutsend Ajax krijgt er vier om de oren tegen Volendam
13:30
156+
‘Dat Van Gaal dat nu niet doet, daar heb ik wel mijn vraagtekens bij’
13:15
262+
‘WK-bondscoach is ideale nieuwe trainer Ajax’
13:00
1436+
Valentijn vindt telefoon Van Gaal op wc en doet bijzondere ontdekking
12:44
121+
BILD deelt ‘explosieve details’ over ‘ernstig verscheurde Mannschaft’
12:28
507+
Van Gaal zet drie journalisten opzij: ‘Schaam je diep’
12:14
612+
‘Gakpo brengt Van Gaal in de problemen: not done’
12:02
5+
Preview: Bindt Oranje na de VS ook Argentinië aan de zegekar?
12:00
251+
Cristiano Ronaldo geeft Ten Hag gelijk
11:37
9+
Eden Hazard (31) stopt als Rode Duivel na blamage
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie