Deense media smullen van ‘Feyenoord-stunt’

Foto: Deense media smullen van ‘Feyenoord-stunt’

Feyenoord stapte teleurgesteld van het veld na een tweede puntendeling op rij tegen FC Midtjylland. In tegenstelling tot de Rotterdammers, die volgens Arne Slot recht hadden op meer dan één punt, was de blijdschap aan Deense kant wél groot.

Albert Capellas, die tussen 2010 en 2014 bij Vitesse als assistent-trainer werkte, stelt tegenover ESPN dat hij blij is met het resultaat en het spel van zijn ploeg. “Ik was heel blij met hoe we begonnen. We hebben aan iedereen laten zien dat we het ook kunnen tegen heel goede teams als Feyenoord in dit stadion met deze geweldige atmosfeer, waar ik echt van houd.”

Capellas prijst de vechtlust van zijn ploeg. “De tweede helft hebben we bij momenten afgezien, maar we hebben volgehouden en laten zien dat we konden lijden. Ik ben erg trots op de jongens, dat ze hier een punt hebben gepakt.”

Feyenoord 

Het is dan geen overwinning, maar is één punt in De Kuip een grote winst voor Midtjylland en het Deense voetbal. De ploeg van Capellas is nog volle bak in de race voor de knock-out-fase van de Europa League. “Dat is heel goed voor het Deense voetbal. Ik ben heel, heel erg blij. Feyenoord-uit is heel zwaar. Daarom is dit punt voor mij veel meer waard dan het punt dat we thuis tegen ze gepakt hebben.”

Dat wordt beaamd door de Deense kranten. “Feyenoord won zijn laatste Europese thuiswedstrijd met 6-0 van Sturm Graz en ging ongetwijfeld uit van een overwinning tegen de Denen. Midtjylland begon echter dapper en kwam op voorsprong. In de tweede helft werd Midtjylland wel serieus teruggedrongen en hadden de bezoekers het verdedigend heel zwaar. Met een beetje geluk heeft de club toch een belangrijk punt gepakt”, valt er te lezen in Jyllands-Posten. 

Europa League

Ook Esktra Bladet, de grootste krant uit Denemarken, is positief. “De vroege voorsprong van Midtjylland was een terechte beloning voor de dappere start. Helaas raakten de gasten daarna verstrikt in de klauwen van Feyenoord, dat Midtjylland bij momenten uit elkaar dreigde te scheuren. Maar de verdediging rond uitblinker Erik Sviatchenko hield stand, waardoor FC Midtjylland uiteindelijk één van de beste uit-resultaten uit de geschiedenis van de club wist neer te zetten. De Europese droom blijft in leven.”

Feyenoord staat met vijf punten nog wel bovenaan in Groep F van de Europa League. De Rotteradmmers hebben net als Midtjylland, Lazio én Strum Graz vijf punten uit vier wedstrijden. De komende wedstrijden tegen Lazio en Strum Graz zijn dus extra belangrijk voor de Rotterdammers. 

TIP: Wint Feyenoord van Strum Graz? Pak 2.15x je inzet!

Bekert Feyenoord door in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
120+
Derksen pleit voor Ajax-kandidaat: ‘Liever hij dan zo’n dure buitenlander’
23:20
65+
‘Ik denk dat er zeker topclubs zijn die Giménez nog willen hebben’
22:52
66+
Maatsen met Dortmund naar eerste Champions League-finale sinds 2013
22:35
190+
PSV spreekt opmerkelijke Noa Lang-statements tegen
22:15
28+
Opsteker voor De Ligt in aanloop naar Real Madrid-uit
21:45
126+
Doorbraak in Vitesse-soap, KNVB neemt Parrey-besluit
21:30
306+
Noa Lang doet boekje open over afwezigheid bij PSV
21:15
87+
Voormalig Oranje-international (36) stopt na dit seizoen met voetballen
20:46
33+
FC Twente verlengt definitief met Joseph Oosting
20:27
18+
Paris Saint-Germain start met twee wijzigingen aan allesbepalende halve finale tegen Dortmund
20:15
227+
‘Bayern neemt groot Ten Hag-besluit’
19:58
565+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
19:35
549+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
19:15
227+
‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’
18:50
275+
Ajax troeft Duitse clubs af en haalt talentvolle keeper naar Amsterdam
18:30
50+
Op deze opmerkelijke plek vierde Löw de wereldtitel
18:10
175+
Benefietwedstrijd in teken van Vitesse-crowdfunding
17:50
29+
Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde
17:30
178+
‘Antwerp zet NEC een hak’
17:10
119+
Ook kritiek op Ten Hag vanuit Nederlandse hoek: “Het klopt van geen kant”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie