De Ligt laat zich uit over Tuchel en Bayern-toekomst

Foto: De Ligt laat zich uit over Tuchel en Bayern-toekomst

Matthijs de Ligt kan onder Bayern-trainer Thomas Tuchel niet altijd rekenen op een basisplaats, waardoor er volop transferspeculaties gaande zijn. Of De Ligt ook daadwerkelijk wil vertrekken is nog maar de vraag, nu bekend is dat Tuchel aan het einde van het seizoen vertrekt.

De Ligt focust zich op Bayern München

Dinsdag neemt Bayern München in het in de Champions League-return op tegen Lazio en De Ligt schoof in aanloop naar de wedstrijd aan op de persconferentie. “Ik denk niet over mijn positie. Ik ben heel gelukkig bij Bayern München. Natuurlijk heb ik tot nu toe geen gemakkelijk seizoen gehad en ik ben lange tijd geblesseerd geweest. Maar op dit moment voel ik me goed en ben ik fit. Uiteindelijk neemt de coach de beslissingen. Nu ben ik weer blessurevrij en voel ik me goed. Ik wil spelen en het team helpen waar ik kan.”

Daarmee lijkt De Ligt niet direct te hinten op een transferwens, maar zeker is wel dat Tuchel aan het einde van het seizoen vertrekt. Toch wilde de oud-Ajacied daar niet veel woorden aan vuil maken. “Ik ben niet degene die dat analyseert. Wij spelers zijn ook verantwoordelijk, want we doen alles samen. Als de coach moet vertrekken, moeten we ook zeggen dat we het niet goed hebben gedaan. We zitten samen in deze fase en moeten er samen uit komen.”

De Ligt treft bij Lazio zijn voormalig Juventus-trainer Maurizio Sarri en verwacht in ieder geval een lastige opgave. “Ik heb een jaar met Sarri samengewerkt en dat was erg tactisch. Het is altijd moeilijk om tegenover zijn teams te staan. We zullen sterk moeten zijn om de wedstrijd te winnen.”

Verwacht jij dat De Ligt komende zomer bij Bayern vertrekt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1036+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie