De Jong zag zijn loopbaan bij Ajax de mist in gaan

Foto: De Jong zag zijn loopbaan bij Ajax de mist in gaan

Siem de Jong heeft het gevoel dat hij meer uit zijn loopbaan had kunnen halen als hij in het verleden niet zoveel last had gehad van blessures. Dat vertelt de stoppende profvoetballer in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

Klaplong bij Ajax

De middenvelder behoorde bij Ajax jarenlang tot de grote talenten en zorgde er met zijn doelpunten in 2011 voor dat de Amsterdammers het landskampioenschap naar zich toe trokken. De aanvoerder leek dan ook op weg te zijn naar een buitenlandse club, totdat een klaplong roet in het eten gooide.

“Vanaf de eerste keer dat ik bij Ajax een klaplong kreeg, heb ik eigenlijk de hele tijd blessures gehad”, stelt De Jong. “Dat heeft natuurlijk wel invloed gehad, bijvoorbeeld ook op mijn tijd in Engeland. Je ziet waar jongens met wie je hebt samengespeeld allemaal terecht zijn gekomen. Zelf heb ik die stap in het buitenland niet helemaal kunnen maken, voornamelijk door de blessures.”

Tevredenheid De Jong

Een jaar na zijn klaplong vertrok hij alsnog naar Newcastle United, maar ook daar kreeg hij last van blessures. Vervolgens speelde hij nog voor PSV, opnieuw Ajax, Sydney FC, FC Cincinnati, en sc Heerenveen, waarna hij afgelopen zomer naar De Graafschap vertrok. In Doetinchem beëindigde hij deze maand zijn carrière.

“Ik kan terugkijken op een heel mooi voetballeven. Zo ben ik vier keer kampioen geworden met Ajax en één keer met Sydney. Australië was sowieso een geweldig jaar. Ik heb ook nog zes interlands mogen spelen en bij de oefeninterland tegen Bayern samen met Luuk in het veld gestaan. Het jaartje samen met Luuk bij PSV was ook heel mooi.”

Had De Jong de kwaliteiten om in de Premier League te slagen?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie